To je to što me zanima!

Kinezi bez Lippija u strahu od korona virusa bježe na Tajland

Razlog 'izbjeglištva' najboljih kineskih nogometaša je epidemija korona virusa u njihovoj zemlji. Od 2. siječnja izbornik je domaći stručnjak Li Tie jer slavni Lippi je podbacio u drugom mandatu
Vidi originalni članak

Kineska nogometna reprezentacija sljedeće će dvije domaće utakmice u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru krajem sljedećeg mjeseca morati igrati u Tajlandu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Razlog 'izbjeglištva najboljih kineskih nogometaša je epidemija korona virusa koji hara najmnogoljudnijom zemljom svijeta.

Kina će tako dočekati Maldive 26. ožujka i Guama 31. ožujka u istočnotajlandskom gradu Buriramu, a utakmice će se na zahtjev tamošnjih vlasti igrati bez prisustva gledatelja kako bi se smanjio rizik širenja smrtonosnog virusa Covid-19 koji je dosada odnio više od 2.000 života.

KORONA VIRUS U SUSJEDSTVU Talijan kritično, njegova trudna žena i prijatelj isto su zaraženi

Kinezi su drugi u svojoj kvalifikacijskoj skupini sa utakmicom manje, ali i velikih osam bodova manje od vodeće Sirije. U dosad odigrane četiri utakmice imaju dvije pobjede (Maldivi 5-0, Guam 7-0), remi bez golova sa Filipinima i poraz od Sirije (1-2) u utakmici odigranoj u Dubaiju.

Od 2. siječnja ove godine domaći stručnjak Li Tie preuzeo je izborničku funkciju od slavnog Talijana, Marcella Lippija koji je razočarao u svom drugom mandatu za kormilom kineske reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare