To je to što me zanima!

Kiša prekinula program na pariškom Roland Garrosu

Kiša bi ponovno mogla biti veliki problem tijekom održavanja pariškog Roland Garrosa. U utorak je prekinula igru oko polovice programa
Vidi originalni članak

Početak svojih mečeva zbog kiše nisu dočekala dvojica hrvatskih tenisača koji su trebali igrati u ponedjeljak - Mario Ančić protiv Andreasa Seppija i Marin Čilić protiv Robina Haasea.
Prognoza je za sljedeće dane jednako slaba - kiša bi mogla biti sastavni dio Pariza sve do petka.
Prije kiše je najbolji svjetski tenisač Roger Federer laganom pobjedom protiv Amerikanca Sama Querreyja 6-4, 6-4, 6-3 otvorio svoj novi nastup na Roland Garrosu.
Federer je za sat i pol pobijedio Amerikanca makar nije pariškoj publici podario blistavi tenis. Querrey je imao čak i više izravnih poena (16-10), no Federer nije dopustio da se meč produži na bilo što više od tri seta.
Najzanimljiviji meč u uvodnom dijelu ponedjeljka su odigrali Tommy Robredo i nekadašnja svjetska zvijezda Guillermo Corija, koji je na putu povratka. Corija je na središnjem terenu u Parizu igrao finale 2004. godine, a četiri godine kasnije je protiv Robreda na istom mjestu bio potpuni autsajder.
No, unatoč tome što u zadnje dvije godine nije napravio niti jedan pravi rezultat, Corija je namučio Robreda koji je na kraju pobijedio 5-7, 6-4, 6-1, 6-4.
Inače, turnir je zbog ozljede koljena otkazao najbolji francuski tenisač Richard Gasquet. predviđen za osmog nositelja.

HRVATI OTVARAJU UTORAK
Za utorak prognostičari ponovno najavljuju loše vrijeme iznad Pariza i može se očekivati sa 70-postotnom sigurnošću kako će više od polovice dana padati kiša. No, ukoliko se vrijeme ipak bude smilovalo i dopusti igranje na drugom Grand Slam turniru sezone, onda će Mario Ančić i Marin Čilić na terene izaći već u 11 sati. Igraju prve mečeve po programu, Ančić protiv Talijana Seppija, a Čilić protiv Nizozemca Haasea. Kao treći meč je predviđen ogled Ive Karlovića i Kolumbijca Falle. Ivan Ljubičić bi trebao na teren broj 6 istrčati u trećem meču dana, a suparnik mu je domaći tenisač Eric Prodon.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare