To je to što me zanima!

KK Split pozvao da se oslika mural Jugoplastici na Gripama

KK Split je pozvao stanare Dominisove da mural u čast prve Jugoplastikine titule prvaka Europe ponovno oslikaju, ali na zidu dvorane na Gripama, a stanari su odmah pristali...
Vidi originalni članak

Petak su u Splitu, ali i po medijima, u središtu pozornosti bile rasprave o muralu Jugoplastici u Dominisovoj ulici. Splićani su  ljuti na gradske čelnike koji su ga maknuli, a oglasio se i Dino Rađa, jedan od članova legendarne generacije Jugoplastike koja je Jugoplastiku odvela na vrh Europe. Nalog za brisanje potpisao je pročelnik Ureda konzervatora Radoslav Bužančić, piše Dalmatinski portal. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Građani splitskog Geta su na Facebook stranici "E, Splite moj" objavili fotografije zida na kojem je napisana poruka osobi koju smatraju odgovornom za brisanje murala. 

- Mi, stanari, smo žalosni što su uoči obljetnice prebojili mural, željeli bismo da se, da se sportskim rječnikom izrazimo, spusti lopta na zemlju, pogotovo sada kada se zna tko je izdao nalog za uklanjanje. Ne želimo nikakvu odmazdu, pogotovo zato što je ta osoba naš susjed. Mi se nadamo da će odgovorni odstupiti s mjesta na kojem je sada, ako ne zbog štekata, bankomata i brojnih drugih nelogičnosti, onda zbog ove velike omaške. Zvali su nas poduzetnici, sportaši, davali podršku, svima smo se zahvalili na toplim riječima, ali novac smo odbili. Mi ćemo novac za novi mural prikupiti ponovno sami te ćemo u suradnji s KK Split naći odgovarajuću lokaciju - poručili su stanari Geta. 

Uskoro su dobili odgovor KK Splita, koji donosimo u cijelosti: 

-Ponukani zbivanjima oko prebojanog murala posvećenog KK Jugoplastici u Dominisovoj ulici u Dioklecijanovoj palači stupili smo u kontakt sa stanarima i autorima divnog djela i stavili se na raspolaganje. KK Split je pozvao stanare Dominisove, naše vjerne navijače, da mural u čast prve Jugoplastikine titule prvaka Europe ponovno oslikaju, ali na zidu dvorane na Gripama.

OGLASIO SE O OBRISANOM MURALU Dino Rađa: Jadnici, smeta vam najveći sportski uspjeh Splita...
- Nama će biti čast napraviti mural na dvorani - odgovorili su iz Dominisove.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • yamaha_1_1 26.10.2019.

    Ne znam kome to smeta pa to je povijest grada ima toliko sranja u gradu koja nisu majmuni u stanju rijesit grad propada iz dana u dan a oni se bave pizdarijama gradom upravljaju nesposobni i podobni ostavite povijest na miru kreteni nesposobni

  • škver 26.10.2019.

    Neće oni slovo J.....već .....U........!

  • 25.10.2019.

    A di je mural za POP 84 ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare