To je to što me zanima!

Klasnić je svjetska klasa, Nantes opet na staze slave

Nakon sezone u drugoj ligi, osmerostruki prvak Francuske je ponovno na najvećoj sceni. Mediji Ivana Klasnića predstavljaju kao najveću zvijezdu
Vidi originalni članak

Prvi put nakon četrdeset godina Nantes je ispao u drugu ligu. I zato je klupski vrh odlučio napraviti zaokret i iskoristiti sezonu u nižem rangu da se momčad konsolidira. Prošloga ljeta iz kluba je otišlo gotovo 20 igrača, jednako toliko ih je i došlo, i to uz zaradu od 10 milijuna eura. Povratkom među elitu nastavljeno je kupovanje. Došlo je još trinaest novih igrača i sada su iz Nantesa poručili: "Dosta je!" Prijelazni rok za njih je završio mjesec i pol dana prije nego je doista završen (traje do 31. kolovoza) i već su počele analize učinjenog.
Doveli su dvojicu igrača za koje se vjerovalo da će se lako uklopiti u momčad, braniča Ibrahima Talla i veznjaka Djamela Abdouna. Pa onda i iskusnog čovjeka koji bi trebao biti vođa momčadi, dosadašnjeg golmana PSG-a Jeromea Alonza. Nakon toga, krenuli su s traženjem po jednog pravog pojačanja u svakoj liniji. U obrani su dugo željeli Jacquesa Fatyja iz Marseillea, a na kraju doveli Danca Michaela Gravgaarda iz Kopenhagena. Vezni red pojačali su Guiraneom N'Dawom iz Sochauxa, no najveće pojačanje, smatraju francuski mediji, dobili su u napadu.
"Ulov ljeta dogodio se u napadu. Povratak u prvu ligu Nantes je proslavio dovođenjem Ivana Klasnića, koji je kao slobodan igrač napustio Werder. Iako mu je bolest prijetila da čak mora i završiti karijeru, ovoga ljeta je na Euru pokazao da je još uvijek onaj veliki igrač kojeg znamo iz Njemačke. U Klasniću je Nantes dobio napadača svjetske klase", pišu francuske novine LeBanc.
Ljetnu Nantesovu kupovinu francuski mediji odreda ocijenjuju izvrsnom, budući da su, uz navedene igrače, u klub stigla i dva talentirana mladića, Francuz Ronny Rodelin i Srbin iz Crvene zvezde Filip Đorđević. S posudbe u Deportivu vratio se i Šveđanin Christian Wilhelmsson, što znači da će trener Michel Der Zakarian u rukama imati vrlo dobru momčad.
MOGUĆIH PRVIH 11
Alonzo - Tall, Gravgaard, Moullec, - Wilhelmsson, Faty, Da Rocha, De Freitas - Heinz, Klasnić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare