To je to što me zanima!

Kličko kao Ali: Srušio Pianetu te dostigao boksačku legendu

Vladimir Kličko obranio je naslov prvaka u teškoj kategoriji. Pobijedio je Francesca Pianetu. Bila je to 19. obrana titule čime se Kličko izjednačio s legendarnim Alijem
Vidi originalni članak

Prije tri godine pobijedio je rak testisa. Vratio se u ring i dobio šansu za naslov. Francesco Pianeta (28) dobio je šansu srušiti Vladimira Klička u Mannheimu.

- Sparirao sam s Vladimirom. Znam koje su mu slabosti. Kažu da sam autsajder? OK. To mi odgovara. Srušit ću Klička i šokirati svijet - najavio je borbu osam godina mlađi izazivač.

No jedno je najava borbe, a drugo je sama borba. Vladimir Kličko nije se razmetao izjava. On je ušao u ring i odradio posao. Na svoj način. Dominirao je Vladimir od prve minute. U prvoj rudni Pianeta nije plasirao niti jedan udarac prema Kličku.

U 4. rundi Kličko je direktom poslao Pianetu na pod. Nekako je izazivač izdržao do kraja runde i spasio se. U 5. rundi sudac je ponovno brojao Pianeti, no ovaj se nije dao. I tu je rundu izdržao. No 6. nije. Sudac je morao prekinuti "makljažu" i meč je bio gotov.

Vladimir Kličko stigao je do svoje jubilarne 60. pobjede. Ovom obranom titule Kličko se izjednačio s legendarnim Muhammadom Alijem. Obojica sad imaju 19. obrana naslova. Od njih su bolji jedino Larry Holmes s 20 uspješnih obrana te Joe Louis koji je čak 25 puta branio naslov prvaka u teškoj kategoriji...

A sad borba desetljeća?

Vladimir Kličko vs Aleksandar Povjetkin. To je borba koju želi cijeli boksački svijet. Ruski promotor Vladimir Hrjunov ponudio je 17,5 milijuna dolara nagradnog fonda kako bi organizirao tu borbu. Vladimir bi dobio 13,2 milijuna eura, a borba bi se održala u Moskvi pred 60.000 navijača. Cijene karata dosezale bi i do 5000 eura.

- Moramo prvo vidjeti je li taj novac stvaran. Bio bi to najveći iznos koji je Kličko dobio za jedan meč - rekao je menadžer ukrajinskog boksača.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • britva ivanec 08.05.2013.

    kad se odlučuju izazivaći prema čudnim kriterijima nije ni čudo da su braća klićko u samom vrhu

  • ping-pong 06.05.2013.

    Žalosno je što su danas sparinzi u kojima se boksa opušteno, atraktivno s mnogim kombinacijama i probama ljepši od sami mečeva za prvaka svijeta! Eto toliko.

  • Kuran Kerim 06.05.2013.

    Brace su dobri borci,al nije to to,,evo neda mi se gledat uopce boks prije u 5 ujutro bi bila borba tyson i lewis ja bi ustao i gledao..A danas toga nema ,ova braca samo se cuvaju nema udarca samo obrana ,dosadna borba do bola nema eksplozije,a konkurenti nikakvi sve neke banane koje nemaju pojma o boksu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare