To je to što me zanima!

'Pričali su da najviše griješi, a zadnju grešku imao je još '17.'

'O toj situaciji, tom pritisku osvajanja naslova koji osjeća lider, o tome možemo pričati ako cca. 6 bodova prednosti budemo imali cca. 5 kola prije kraja. Onda bi sve skupa bilo opipljivije, a takve teze imale smisao'
Vidi originalni članak

Momčad mu loptu naganja k'o crnog vraga, a Jurgen Klopp na loptu - staje. Njegov Liverpool je sa šest bodova prednosti na prvom mjestu Premiershipa u najboljoj situaciji u zadnjih 16 godina. Preko desetljeće i pol. Titulu čekaju skoro 30 godina i... Pritisak raste.

Počele su i klasične igrice kroz izjave. Branitelj naslova Pep Guardiola pokušava povećati pritisak na leđima lidera:

- Znam kako je biti na vrhu i osjećati da te svi ispod tebe žele dohvatiti o srušiti. To nije lako, a tako je sada Liverpoolu.

Lako mi je jer sam prvi

Karizmatični Nijemac se na Guardiolinu 'igru': nasmijao.

- Tek se 20. kolo igra. Niti smo prije bili lovci, niti smo sad lovina. Sezona je pripremana kroz ambiciju plasmana na mjesto koje vodi u Ligu prvaka i mi ju tako živimo. O toj situaciji, tom pritisku osvajanja naslova koji osjeća lider, o tome možemo pričati ako cca. 6 bodova prednosti budemo imali cca. 5 kola prije kraja. Onda bi sve skupa bilo opipljivije, a takve teze imale smisao. Sada... Idemo utakmicu po utakmicu i uživamo - odgovorio je Klopp Kataloncu.

- Znam da se nakon jednog poraza može početi pričati kako nam prvo mjesto bježi iz ruku, ali to jednostavno nije naša situacija niti ja osjećam neki pritisak jer smo prvi. Bolje prvi nego niže od toga no sezona je tek na polovici. Polako - dodao je Jurgen Klopp.

Dejan Lovren vratio se nakon ozljede i ustalio u prvoj momčadi. Klopp je na press konferenciji hvalio hrvatskog reprezentativca.

- Mislim da je 2018. godina najbolja koju je Lovren imao u karijeri. Igrao je nevjerojatno u Liverpoolu i reprezentaciji Hrvatske. Došao je do finala Lige prvaka i Svjetskog prvenstva što je sjajno. Mislim da je posljednju grešku napravio još u listopadu 2017. godine protiv Tottenhama, a ljudi su mi stalno govorili da on najviše griješi. Nisam iznenađen što je imao fantastičnu godinu jer znam o kakvom igraču se radi - rekao je menadžer 'redsa'.

Od tereta pustih Liverpoolovih godina bez naslova ni on ne može pobjeći, ali može se s tim teretom znati nositi i svoje nogometaše naučiti kako da se obrane od pretjeranih presija. Izgleda da mu to, barem zasad, ide - jako dobro.

Premda mu nije strano ni - žešće izgubiti živce:

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Orahova1 30.12.2018.

    Gdje su oni što stalno pljuju po Lovrenu i govre kako nije dovoljno kvalitetan???ajmo izađite malo na fiški zrak iz svojih rupa da vam mozak malo dobije kisika.

  • americano10 29.12.2018.

    U van dijka najbolji stoper svijeta! Bravo Dejane legendo

  • mestar 29.12.2018.

    Lovrenu se posrecilo sto se nogomet promijenio pa vise nije tika ataka gdje se on nije snalazio. Njemu odgovvara vise ovaj brzi nogomet gdje se igra brze i nema pimplanja nego prva lopta pa gdje bilo samo sto dalje od njega.U tome su igraci na otoku specijalisti, poslije preuzele taj stil manje ekepe i reprezentacije a sad na svijetskom se pokazalo da da vise pase i nasoj reprezentaciji nego setanje i pametovanje na terenu.Lovren bi u Man C. bio rupa isto kao sto je bio u reprezentaciji i Lionu, ali u KLopovoj ekipi je koristan jer igraju jednostavan nogomet gdje se zna tko moze imat dva i vise dodira a tko mora igrat ne s vise od jednog.Nasi strucnjaci i nisu strucnjaci vizionari nego kopiraju nekoga. Jedino je to bio Tomislav Ivic koji je bio ispred vremena na ovim prostorima drugi se nisu nametnuli niti su imali sansu da se nametnu jer kroz povijest nam je uvijek netko iz vana zapovijedao peko nasih klimavaca, pa zato jos imamo mentalni problem. Pomalo ova generacija uci u imperialistickom svijetu i oslobodava se tog sindroma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare