To je to što me zanima!

Klub mu zabranio dolazak na utakmice jer prežestoko navija

Vikanje, prosvjedovanje, ali i preglasno podržavanje svoje omiljene momčadi stajalo je Keitha Franklina zabrane dolaska na domaće utakmice UC Irvine Anteatersa...
Vidi originalni članak

U sljedećim tjednima na portalu 24sata pozabavit ćemo se najluđim navijačima u svijetu sporta. Tetovaže, posebna imena, vjernost i u starosti ili suludi potezi - sport je ove navijače odvukao preko granice uobičajenog pri iskazivanju podrške svojoj omiljenoj momčadi. Među njima je i Keith Franklin, navijač američke sveučilišne momčadi UC Irvine Anteaters koji je prekršio pravila pristojnog navijanja.

Svaki pravi navijač emotivno će popratiti uspjehe i neuspjehe svog kluba. Neki od njih pritom znaju i prijeći granicu. Iako ga se ne može nazvati huliganom, Keith Franklin ipak je naljutio čelnike kluba za koji navija gotovo deset godina.

Franklin navija za bejzbolsku momčad Irvine Anteatersa sa Sveučilišta Columbia, a njegov je grijeh u tome što ne može odoljeti vrijeđanju ili prilici za utrčavanje u teren. Jedan ga je takav potez stajao trajne zabrane dolaska na domaće utakmice.

Trenutak kad je 49-godišnji Franklin ušao na teren s transparentom podrške u čast 1000. trenerske pobjede Mikea Gillespieja u veljači prošle godine bila je kap koja je prelila čašu strpljenja čelnika Anteatersa.

- Gospodin Franklin bio je strastveni navijač naše momčadi gotovo deset godina i cijenili smo njegov entuzijazam. No kršio je pravila ponašanja na stadionu nekoliko godina i prevršio je mjeru ove sezone prijetnjama, agresivnim ponašanjem i komunikacijom prema našoj klupi i redarima. Takvo što ne odobravamo ni toleriramo na našem sveučilišnom kampusu - priopćili su iz kluba.

Iako je posjedovao sezonsku ulaznicu, Keithu to nije pomoglo. Dva tjedna nakon izricanja zabrane ponovno je pokušao ući na stadion, ali organizator mu nije dopustio.

- Kao da su mi zabili nož u leđa. Oduzeli su mi ono što najviše volim - tužan je Franklin.

No takva ga odluka kluba nije zaustavila da navija za Anteaterse. Redovito odlazi na sva gostovanja, a obećao je i da se neće ošišati sve dok Irvine ne izbori sudjelovanje na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • theHerd 24.02.2015.

    Tako su meni zabranili j... jer radim to prežestoko

  • manijakmanijasti 24.02.2015.

    uligan

  • Mthesecond 23.02.2015.

    Luduje na baseballu....Ispalio skroz :)) Ja mislio neki ˝normalni˝ sport,već ga mislio pohvaliti,a kad ono baseball freak...Ne znam što mu to treba :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare