To je to što me zanima!

Klubovi sve dogovorili, čeka se vlada: Bundesliga od 9. svibnja

Dok su sportaši u Hrvatskoj dobili dopuštenje za povratak treninzima te bi se nogometnim natjecanjima mogli vratiti 30. svibnja, u Njemačkoj je udruga prvoligaša zaključila da su spremni na nastavak sezone 9. svibnja
Vidi originalni članak

Opasnost od korona virusa još nije prošla, ali mjere opreza kako u Hrvatskoj, tako i u nekim europskim zemljama polako slabe. U Njemačkoj je svih 36 klubova iz prve i druge Bundeslige odlučilo kako su spremni za nastavak natjecanja 9. svibnja te sad čekaju odluku vlade.

VLADA DONIJELA ODLUKU Sportaši se vraćaju treninzima, HNL možda krene 30. svibnja

- Mi smo spremni. Ako vlada kaže da možemo nastaviti, onda će se nogomet igrati od 9. svibnja. No to nije na nama, nego će odluku donijeti isključivo premijerka i savezna vlada. To će se dogoditi do kraja travnja - rekao je predsjednik udruge prvoligaša Christian Seifert.

POGLEDAJTE PORUKU PODRŠKE DOMINIKA LIVAKOVIĆA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To još nije krajnja odluka, ali klubovi su isplanirali kako će se utakmice igrati na zatvorenim stadionima s najviše 322 osobe na licu mjesta, dok bi se, između ostalog, igrači na korona virus testirali dva puta tjedno. Većini je klubova ostalo devet utakmica do kraja prvenstva, a naišli su na kritike svog prijedloga u Njemačkoj.

- Ne razumijem te kritike. Rekli smo da nam treba 20.000 testova kako bi se Bundesliga mogla nastaviti, a svi laboratoriji imaju dovoljno kapaciteta da se to učini. Ne tražimo poseban status za nogomet. Pogorša li se situacija i padne kapacitet za testiranje, nogomet će stati. Ako bude u nacionalnom interesu da se ne igra, neće se igrati", zaključio je Seifert.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • klokan_jack 23.04.2020.

    Vratite nogomet !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare