To je to što me zanima!

Kobeova supruga raznježila Jordana: Bryant, Garnett i Tim Duncan primljeni u Kuću slavnih

Jednom mi je rekao: 'Ako ćeš se kladiti na nekog, kladi se na sebe.' Drago mi je što si se kladio na sebe. Uspio si. U Kući slavnih si. Istinski si prvak. Volim te uvijek i zauvijek, rekla je Vannesa Bryant
Vidi originalni članak

Nakon osam mjeseci odgode zbog korona krize noćas je u Springfieldu konačno održana ceremonija za primitak generacije 2020. u košarkašku Kuću slavnih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ceremoniju su predvodila istinski velika imena, igrači koji su zadužili američku i svjetsku košarku te joj dali i više od same igre posljednja tri desetljeća. Kevin Garnett i Tim Duncan primljeni su u Kuću slavnih dok je istu čast dobio i Kobe Bryant posthumno.

Upravo je Kobeov primitak bio i najemotivniji. Legenda LA Lakersa tragično je stradala u padu helikoptera 26. siječnja 2020. godine u nesreći u kojoj je preminula i njegova 13-godišnja kćer Gianna zajedno s još sedam putnika.

Bryant je pet puta osvajao naslov prvaka NBA, 18 puta je biran u NBA All-Star momčad, a u sezoni 2007/08 ponio je titulu MVP-a.

- Uvijek sam izbjegavala javno hvaliti svog muža jer mislim da je dovoljno toga dobivao od navijača, a netko ga je morao vraćati u stvarnost. Sigurna sam da se sad smije na nebu jer ću ga upravo hvaliti u javnosti zbog njegovih postignuća na jednoj od najjavnijih pozornica. I dalje pobjeđuje - započela je emotivni govor Kobeova supruga Vanessa dok se Michael Jordan, stajajući uz nju, jedva susprezao od suza.

- Dragi Kobe, hvala ti što si bio najbolji muž i otac što si mogao biti. Hvala ti što si rastao i učio na svojim pogreškama. Hvala ti što si uvijek pokušavao biti bolji. Jednom mi je rekao: 'Ako ćeš se kladiti na nekog, kladi se na sebe.' Drago mi je što si se kladio na sebe. Uspio si. U Kući slavnih si. Istinski si prvak, ne samo MVP, nego svevremenski velikan. Tako sam ponosna na tebe. Volim te uvijek i zauvijek, Kobe Bean Bryant.

Prije Kobea čast primitka u Kuću slavnih imao je najbolji krilni centar svih vremena Tim Duncan.

Duncan je pet puta osvajao naslov NBA prvaka i cijelu svoju 19-godišnju karijeru proveo u dresu San Antonio Spursa gdje je sada pomoćni trener. 

Garnett je najveći dio svoje 21-godišnje karijere proveo u Minnesota Timberwolvesima i Boston Celticsima. U All Star momčad biran je 15 puta, a sa Celticsima je osvojio naslov prvaka 2008.

Osim njih, u Kuću slavnih primljeni su treneri Rudy Tomjanovich i Eddie Sutton, košarkašica Tamika Catchings, trenerice Kim Mulkey i Barbara Stevens te pokojni dugogodišnji glavni tajnik FIBA-e Patrick Baumann.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Bocwanna 17.05.2021.

    Liči, a i slići na Monicu Belluci. Ali ima dojku brateeee !! Al svejedno je 👌👌

  • nap 16.05.2021.

    jordan je najveci

  • MinePi 16.05.2021.

    Prerano, prerano

Komentiraj...
Vidi sve komentare