To je to što me zanima!

Koch tuži Austriju i Rapid za milijun € zbog duševnih boli

Bivši Dinamov golman tri godine nakon što mu je petarda pored uha zaključila karijeru odlučio je Fifi tužiti dva kluba zbog onemogućavanja nastavka karijere
Vidi originalni članak

Njemački golman Georg Koch igrao je sezonu iz snova u zagrebačkom Dinamu 2007./08. Impresionirao je svojim obranama, karizmom osvojio navijačku publiku, posebice Bad Blue Boyse, a ni u 36. godini nije odavao znakove da bi mogao stati. No, krajem sezone braća Mamić odlučila su u klub vratiti Tomislava Butinu što je značilo Kochov odlazak.

Nijemac je potpisao za bečki Rapid, no ispad huligana zaključio mu je karijeru nakon što mu je petarda eksplodirala tik pored desnog uha na derbi susretu između Austrije i Rapida 24. kolovoza 2008. Koch je zbog učestalih bolova, vrtloglavica, problema s ravnotežom i oštećenja sluha tri godine kasnije odlučio Fifi tužiti navijače Austrije i Rapid Beča.

Prema pisanju Kuriera, Koch potražuje 912.000 eura za duševnu bol i patnju kao i za naknadu za onemogućavanje daljnjeg igranja nogometa nakon incidenta koji se dogodio nakon gola Boškovića.

Koch je u svojoj karijeri igrao za Rapid, Arminiu, Kaiserslautern, Cottbus, Dinamo s kojim je u jednoj sezoni došao do naslova prvaka Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • sebastijan91 20.08.2011.

    Čovjek je branio samo godinu dana, ali po mojem mišljenju jedan od najboljih Dinamovih golmana, ako ne i najbolji... Istina, ispocetka je imao problema, onaj gol od Hazara s 40 m mu i nije trebao, al kasnije je branio ko zmaj. Sjećam se utakmice protiv Belupa te sezone, kad su nas naguzili 5:2. Koch je plakao dok se ostalih 10 talibana nonšalantno šetalo po terenu i puštalo belupove igrače da zabijaju. Veliki čovjek, veliki karakter. Šteta što su ga onako ružno otjerali da bi doveli istrošenog Butinu i što mu se dogodila ova tragedija... Koch mit uns...

  • anto123 20.08.2011.

    kralj

  • laky777 19.08.2011.

    najveca nogometna legenda neopisiv dogadaj na tekmi kad je igrano dinamo-varteks.. koch izletava uklize dobi crveni karton a cjeli sjever i naravno zapad i istok mu skandiraju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare