To je to što me zanima!

Hrvatska blizu rušenja brojnih rekorda Brazilaca na SP-ima...

Silne je rekorde na Svjetskim prvenstvima ispisala reprezentacija Brazila. Hrvatska je bila dosta blizu rušenja serije nepobjedivosti 'seleçãa', ali ipak nije išlo
Vidi originalni članak

U četvrtom nastupu na otvaranju Svjetskih prvenstava Brazil je upisao i treću pobjedu. Posljednji je put 'seleção' zaustavila Jugoslavija prije točno 40 godina.

Brazilci su nastavili niz neporaženosti i 38. utakmicu zaredom u svim natjecanjima na svom terenu, a na velikim turnirima posljednji su poraz u svojoj zemlji ubilježili davne 1975. u polufinalu Copa Américe kada ih je dobio Peru.

Dvostrukom strijelcu Neymaru golovi protiv Hrvatske bili su 32. i 33. u jubilarnom 50. nastupu, ujedno i debiju na Mundijalu. Povećao je Barcelonin napadač zbroj golova u posljednje četiri utakmice na impresivnih šest. Na listi strijelaca brazilske reprezentacije tako je ušao među najboljih deset.

Prijatelje nogometa u zemlji kave i nogometa zasigurno će razveseliti činjenica da je Neymar ovim golovima prekinuo tzv. "prokletstvo desetke" koje traje od prvenstva u Japanu i Koreji 2002., kada je Rivaldo pogađao čak pet puta.

Osim apsolutnog nastavka neporaženosti na svom terenu, Brazilci drže živom i seriju u svojim prvim utakmicama na Mundijalima. Izgubili su u utakmicama od Jugoslavije 1930. (1-2) i Španjolske  četiri godine potom (1-3). Ovo im je 18. utakmica nakon toga koju nisu izgubili, od čega 16. pobjeda.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • miko2312 13.06.2014.

    bravo hrvatska rasturili smo ih bravooooooooo ....sudiju na lomacu jer je to vjestac kinesko-japanski.

  • 13.06.2014.

    SVI SMO UZ VAS, iako smo sinoć izgubili bio sam veoma tužan pogrešnim odlukama ali ujedno i ponosan na naše igrače, daj Bože da nas pravda dovede daleko na ovom SP-u, i da se revanširamo za ovu utakmicu, jer naši momci su to definitivno zaslužili. Naprijed Hrvatska........

  • 13.06.2014.

    Razlozi zašto nas je Brazil pobijedio: 1. Penal definitivno nije bio, 2. Neymar je na grubom startu na Modrića trebao dobiti izravno crveni karton, 3. Olić nije igrao rukom i gol bi trebao biti priznat, 4. 60 tisuća navijača na njihovoj strani i sudac kao 12 igrač na terenu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare