To je to što me zanima!

Kolumbija i dalje sije strah na SP-u, Mondragon za povijest

Kolumbija je u fantastičnoj predstavi pobijedila Japan 4-1 i s 3 pobjede zaredom ide u osminu finala. Sjajne Kolumbijce tamo čeka ekipa Urugvaja u subotu u 22 sata
Vidi originalni članak

Japan je u posljednjem kolu skupine C trebao pobjedu za osminu finala Svjetskog prvenstva. No Kolumbija, iako nije igrala u najjačem sastavu jer je već osigurala prolazak, bila je prejaka. Kolumbija je u Cuiabi razbila Japan 4-1. 

Bila je to nogometna ljepotica momčadi Kolumbije koja je s tri pobjede osigurala osminu finala i susret protiv Urugvaja.

Japan je dobro krenuo u utakmicu. Imao je pet udaraca prema golu, ali Kolumbija je iz prvog povela. Cuadrado je zabio iz penala u 16. minuti utakmice. Japan se vraća u posljednjim sekundama prvog dijela. Zabio je Okazaki i vratio nadu Japanu u preokret.

No Japan se nikad na svjetskim prvenstvima nije uspio vratiti i pobijediti nakon što je prvi primio gol. Nakon 10 minuta nastavka Japanci su bili u teškoj situaciji. Kolumbija je preko Jacksona Martineza zabila za 2-1. Japan se ne predaje. Jurnuli su po izjednačenje, ali Kolumbija je čekala na kontru i dočekala je. 

Jackson Martinez sjajno je zabio svoj drugi gol na utakmici za 3-1. No nije tu bio kraj sjajnoj predstavi Kolumbije. James Rodriguez autor je najljepšeg poteza na utakmici. Majstorski je prošao jednog japanskog igrača u šesnaestercu i lobao golmana za 4-1...

Mondragon za povijest

Kolumbijski izbornik Jose Pekerman zadnjih nekoliko minuta utakmice napravio je sjajnu stvar. Uveo je 43-godišnjeg golmana Faryda Mondragona u igru kako bi se ovaj oprostio od reprezentacije. Sjajan potez naišao je na ovacije tribina u Cuiabi. Mondragon je s 43 godine i tri dana postao najstariji nogometaš koji je nastupio na svjetskim prvenstvima...

Skupina C, 3. kolo:

  • Kolumbija - Japan 4-1 (Okazaki 45 / Cuadrado 17 (p), Jackson M. 55, 82, Rodriguez 90)
  • Grčka - Obala Bjelokosti 2-1 (Samaris 42, Samaras 90 / Wilfried 74)

Ljestvica:

  • Kolumbija 9
  • Grčka 4
  • Obala Bjelokosti 3
  • Japan 1
Idi na 24sata

Komentari 34

  • KTBFFH ZG 25.06.2014.

    Kako igra ta Kolumbija. Eh, da je ovdje jos i Falcao...

  • mancity24 25.06.2014.

    samo d brazil ne osvoji svjetsko

  • 25.06.2014.

    Nevjerojatno, Kolumbija je nakon dugog razdoblja opet jaka momčad i to bez Radamela Falcao-a. Svaka čast, kad vidim kako se momci bore ma nek osvoje ovo SP-o, nebi mi bilo žao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare