To je to što me zanima!

Kolumbijcu prijetili smrću zbog penala: Proći ćeš kao Escobar!

William Tesillo je u petoj seriji promašio penal za Kolumbiju. Svi prije njega su uspješno pogađali mrežu. Njegov promašaj je iskoristio Alexis Sanchez i odveo Čile u polufinale Copa Americe
Vidi originalni članak

Ženi i meni su prijetili smrću na društvenim mrežama, šokirao je kolumbijski branič William Tesillo (29) koji je promašio odlučujući penal u četvrtfinalnoj utakmici Copa Americe. Zbog tog promašaja, Čile je prošao u polufinale.

Njegova je situacija podsjetila na tragediju koja se dogodila prije 25 godina. Tada je nakon poraza od SAD-a (2-1) i ispadanja sa Svjetskog prvenstva ubijen Andres Escobar. Kolumbija je te godina bila veliki favorit za osvajanje svjetskog naslova, ali nesretnim autogolom su ispali, a on je života koštao Escobara. Ustrijeljen je nakon izlaska iz noćnog kluba 2. srpnja 1994. godine u rodnom Medellinu. Ubojica ga je izrešetao sa šest metaka, pri tome uzvikujući 'Gooool'.

VIDEO: PROŠLO JE 25 GODINA Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Prvi i zadnji autogol u životu...

Čak 25 godina kasnije, za svoj život strahuje tragičar četvrtfinalne utakmice s Čileom. Prijetnja smrću su mu stigle odmah nakon utakmice, a sve je otkrio novinaru El Paisa po povratku u Cali. Poručili su mu da će doživjeti istu sudbinu kao i Escobar.

- Mojoj ženi i meni su prijetili smrću na društvenim mrežama. Moja supruga je javno objavila ono što su joj pisali. I meni su isto slali takve poruke, ali ih nisam podijelio javno - rekao je branič.

Obojica su koštali Kolumbiju nesretnim slučajem. Escobar jer je zabio autogol, Tesillo jer nije zabio penal. Ipak, u vrijeme kada je stradao Escobar situacija u Kolumbiji je ipak bila gora nego danas. Mafija je tada izgubila ogroman novac na kladionici i vjeruje se da je to bio glavni razlog smaknuća nogometaša.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • hadred18 03.07.2019.

    A Kolumbija ima solidne igrače, ali nikad ne naprave dobar rezultat. Od svih Copa America samo su jednu osvojili i to kad se kod njih igralo (2001), plasirali su se tek na 6 svjetskih od 1938.godine, najbolji plasman im je četvrtfinale. Mi u 25 godina imamo bolje rezultate od njih na svjetskom, čak dvije medalje. Samo se na jedno nismo plasirali 2010.

  • 24 SATA NON-STOP 03.07.2019.

    politicki azil u ameriku zatraziti. to ce ga jedino spasiti.

  • 24 SATA NON-STOP 03.07.2019.

    politicki azil u ameriku zatraziti. to ce ga jedino spasiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare