To je to što me zanima!

Kombo-dresovi: Hrvatska pola u prvoj, pola u drugoj garnituri

Kako su Španjolci igrali u crvenim majicama i tamnoplavim hlačicama, morali smo kombinirati dvije garniture pa smo prvi put otkako je Nike predstavio ove dresove zaigrali u ovakvoj kombinaciji
Vidi originalni članak

Hrvatska je u premijeri u Ligi nacija kod Španjolske nastupila u kombinaciji prve i druge garniture dresova. Majice su bile iz druge garniture, a hlačice i štucne iz prve.

Nismo mogli igrati u 'kockastim' dresovima jer je Španjolcima prva garnitura crveno-plava, a kako Uefa inzistira na jasnom kontrastu, kako zbog sudaca i navijača, tako i gledatelja pred malim ekranina, nije bilo šanse da nastupimo u prvoj garnituri.

No nismo mogli igrati ni kompletno u drugoj garnituri. Kako su Španjolci igrali u crvenim majicama i tamnoplavim hlačicama, morali smo kombinirati dvije garniture pa smo prvi put otkako je Nike predstavio ove dresove zaigrali u ovakvoj kombinaciji. 

Vatreni puno više utakmica igraju u rezervnoj garnituri jer većina reprezentacija ima i bijelu i crvenu kombinacija, a protiv njih ne možemo biti u svom domaćem 'kockastom' dresu jer Fifa i Uefa ne dopuštaju da se bilo čiji dres kosi s drugim. 

VIDI OVO! Ovo su najbolji automobili 2018.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • DraženMuhvić 12.09.2018.

    Puno se pisalo i govorilo o rastakanju našeg hrvatskog identiteta. To je doduše bilo u nekim drugim sferama života. Ali je li nije rastakanje hrvatskog identiteta i ova šarada sa dresovima? Zašto su u reprezentaciju, pa i u Dinamo uveli nekakve crne garniture? Pa je li nije ljepše vidjeti naš Dinamo u predivnoj modroj boji? Ili reprezentaciju u plavoj boji? Kome je crna boja hrvatski prepoznatljiva? Pa nemamo je ni na zastavi ni u grbu. Niti je povijesno vezana uz našu državu i našu državnost. Crna boja je doduše vezana uz jedan (na sreću) mali dio hrvatske zle povijesti. Tko zna, možda su se idejni začetnici ove promjene iz plavoga u crno time vodili?

  • ivilic 12.09.2018.

    Konačno nam je Dalić pokazao što je to "poniznost".

  • pomorac11 12.09.2018.

    Ovakav poraz nam definitivno nije trebao,ali nema smisla uspoređivati utakmice na SP-u sa utakmicama ove nepotrebne lige nacija.Izvuči pouku iz toga i idemo dalje.A ovima koji se naslađuju sa porazom NAŠE reprezentacije poručio bih,neka pate koga smeta Hrvatska je viceprvak svijeta!Glave gore,idemo dalje!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare