To je to što me zanima!

Komemoracija za Novosela je u srijedu, organizirao ju je HOO

Mnogi su zamjerili državnoj i gradskoj vlasti da nije poslala predstavnika na posljednji ispraćaj takve sportske veličine i čovjeka koji je zaslužan za velik dio sportske infrastrukture Zagreba
Vidi originalni članak

Očekivao sam pola Zagreba ovdje, rekao je srpski košarkaški velikan Zoran Slavnić (73) na posljednjem ispraćaju Mirka Novosela.

Nažalost, u subotu na Mirogoj nije došao ni približno broj ljudi kakav je slavni Moka očekivao. I kakav je Novosel zaslužio.

Došli su neki njegovi bivši igrači i učenici, poput Slavnića, Ace Petrovića, Jasmina Repeše, Mihovila Nakića, Franje Arapovića..., a iz svijeta sporta još Dubravko Šimenc, Zorislav Srebrić te dužnosnici Josip Pavić (državni tajnik) i Vjekoslav Šafranić (predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba).

POČAST VELIKANU KOŠARKE Aco Petrović: Zagreb bi Arenu trebao nazvati po Novoselu!

Mnogi su zamjerili državnoj i gradskoj vlasti da nije poslala predstavnika na posljednji ispraćaj takve sportske veličine i čovjeka koji je zaslužan za velik dio sportske infrastrukture Zagreba. A nije bilo ni komemoracije.

Nju je ipak, pet dana nakon pogreba, organizirao Hrvatski olimpijski odbor i održat će se u srijedu, 26. srpnja, od 15 sati, u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu.

POGREB NA MIROGOJU Sportski velikani ispratili su Novosela na posljednji počinak

Mirko Novosel bio je tvorac velike Cibone koja je dvaput bila europski prvak i osvajala ostale europske trofeje '80-ih, a medalje na najvećim natjecanjima osvajao je kao izbornik Jugoslavije i Hrvatske. Preminuo je u 86. godini.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • alfa romeo stelvio 25.07.2023.

    ocito je sa mnogima u zavadi bio i nepozeljan.... neka onaj bjegunac vidi koliko ce i njemu doci ljudi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare