To je to što me zanima!

Komentar: Hajduk je uspio izgubiti i povijesni naslov

"Bijeli" su imali šansu postati prvi koji će priznati da su sami krivi za sve i pristojno i dostojanstveno prihvatiti poraz. Ali, i tu su uspjeli pogoditi stativu
Vidi originalni članak

Da, krivi smo. Imali smo sve. I atmosferu i igru i vodstvo na ljestvici, ali previše smo pogriješili i samo svojom krivicom nismo prvaci! Oprostite nam, navijači, bit će bolje dogodine.
Tako bi otprilike zvučao realno objašnjenje s Poljuda nakon debakla u završnici prvenstva. A kad ono... Krivi su svi, baš svi. I nakon Rijeke žale se na suca, jer taj ih je ZAGREPČANIN pokrao. A onaj nedosuđeni penal nad Sharbinijem, start Kalinića na golmanu Manceu za višemjesečnu je suspenziju. Dobro, možda nije bio korner za Rijeku... Ako je točno da je Pristovnik prije utakmice rekao hajdukovcima da se poslije susreta neće smijati, to svakako treba istražiti. I kazniti ga ako je to točno. No, daleko od toga da je to odlučilo naslov. Nije, odlučila ga je bahatost Hajduka.
Predsjednik Peroš nakon pobjede u derbiju već je vikao kako derbija sljedećih nekoliko godina neće biti, jer je Hajduk sad daleko bolji klub od Dinama. Prvak Hrvatske, prvi privatizirani hrvatski klub. Ismijali su Dinamovu ideju o stranim sucima, pričavši da su hrvatski suci sjajni i bolji od onih u Europi. I sad je odjednom kriv sudac. A koliko je ono penala suđeno za Hajduk? Krivi su i Varteks i Cibalia, jer su se "trudili više nego protiv Dinama", a zar u HNL-u nema, ili nije bilo klubova, koji protiv Hajduka izgledaju "malo tromo". A zašto nitko nije pobrojao izjave i krive poteze trenera Miše, koji je već postao Alex Ferguson i predsjednika Peroša, koji je najbolji predsjednik na svijetu. I nitko nema snage reći: Neiskusni smo, pogriješili smo, naučili smo iz grešaka.
A što bi bilo da je Dinamo na isti način izgubio naslov? Krivi bi bili suci, Zadar i Šibenik, predsjednik saveza Marković, Igor Štimac... Da, sve bi bilo isto, uostalom, iz Maksimira su tražili strane suce, misleći da više nemaju šanse za naslov, Mamić je grmio zbog zakulisnih igara, političkog vjetra u leđa, Bebeka, "čija obitelj već godinama uništava njega i Dinamo"...
Stoga, Hajduk je propustio još jednu priliku, postati prvak bar u nečemu. Osvojiti naslov u pristojnosti i dostojanstvu, pogledati se u ogledalo i reći: Mi smo glavni krivci! Naslove prvaka, ove prave, svake godine osvojio netko, a ovaj "priznajem, kriv sam" u Hrvatskoj još nije osvojio nitko. U Chelseaju kažnjavaju Drogbu, jer je napao suca, iako se s napadačem njim slaže cijeli svijet. A u Hajduku igračima, koji su u tunelu napali varteksovce samo zato jer su se borili, nude nove ugovore. Šteta, velika šteta za Hajduk, da postane prvak u disciplini, koja je na našim prostorima odavno izumrla. Kakva stativa, lopta je otišla u nepovrat.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • pug 11.05.2009.

    Sva Hajdukova igra u napadu se svodi trenutak inspiracije Drage Gabrića, koji je sve samo ne dobar igrač. Koliko je ustvari Hajdukova momčad jadna i bijedna govori upravo činjenica da im je dotični gospodin jedan od najboljih igrača. Mislim budimo realni tip ne vrijedi ni pišljiva boba, jedina vrlina mu je borbenost, osim toga nema nikakvih igračkih kvaliteta, takvih igrača kao Drago Gabrić ima u svakom seoskom klubu na bacanje.

  • bia bia 11.05.2009.

    Činjenica je da smo balkanci i da cemo to uvik ostat, zaj mi je sta se ajduk ovako ponasa, jer mislim da nema kvalitetu jos da bude prvak drzave iako nazalost nije nista gori od Dinama, ali nekim svojim greskama kao cibalia i osijek odnile su prvenstvo a ne ove zadnje 2 utakmice. Hajduk igra prelose i uz puno prekrsaja, sto je misino maslo, jerbo dok je vucevic bia igrali su puno lipse i po zemlji, i do kraja jeseni igrali su tako samo sta su dobili impuls promijenom trenera i malo proigrali ali nakon priprema se vidi Misin rad koji je los jerbo ajduk nije prisa centar s balunon a da ga nije nabija u ariju, da se igra od noge do noge kad tad bi dosli bolji rezultati ali jebiga cila liga je grbava pa tako i nazalost moj hajduk kojeg volin ka sta ga je volia moj dida otac i cila mi familija, valjda cd bit bolje ako ne onda cu se uvatit kojeg normalnijeg sporta haha

  • pug 11.05.2009.

    Hajduk uopće nije vrijedan spomena, pa kaj bi im Varteks i Rijeka trebali pustiti tak da mala dječica budu zadovoljna i ne cvile stalno kak ih svi potkradaju? Shvatite više dragi hajdukovci da Varteks i Rijeka nisu pustili Dinamu, nego je Dinamo jednostavno prejak da bi im ovi uopće parirali. Ostavite se teorija zavjere protiv jadnog Hajduka i shvatite da ste vi prosječan klub sa prosječnim igračima kojemu je mjesto u sredini tablice i pravo je uopće čudo da ste sa takvom mizernom igrom dogurali do drugog mjesta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare