To je to što me zanima!

Komentator je u prijenosu izvrijeđao Domagoja Vidu, on ga tužio. Za sud je to - šala?!

Vida inače ne smije igrati u ovom terminu jer je previše ružan, a sada djeca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao platiti i tražiti posebnu dozvolu da Vida igra, rekao je sramotni komentator Sierd de Vos
Vidi originalni članak

Televizijski komentatori nerijetko pređu granicu dobrog ukusa, međutim, ono što je napravio Sierd de Vos, nizozemski komentator, najbolje da (pr)osudite sami.

Ajax je u studenom 2021. godine pobijedio Bešiktaš (2-1) u Ligi prvaka, a spomenuti komentator je na temelju izgleda izvrijeđao hrvatskog reprezentativca Domagoja Vidu.

- Vida inače ne smije igrati u ovom terminu jer je previše ružan, a sada djeca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao platiti i tražiti posebnu dozvolu da Vida igra - rekao je komentator Ziggo sporta i ostao živ.

Sramotni komentar skandaloznog komentatora zgrozio je mnoge pa i samog Vidu koji ga je tužio, tražio ispriku i odštetu od pet tisuća eura. Godinu i pol dana kasnije, nizozemski sud je donio pravorijek. A on je još sramotniji. Vida je izgubio na sudu, sudac je procijenio da se De Vos - šalio!?

- Gledateljstvu je jasno da je komentator spornu rečenicu izrekao s namjerom da bude smiješna. Ona to nije, nego je neprimjerena i neukusna. No ipak je samo šala - piše u objavi presude. 

Nizozemci ga opisuju osebujnog, ali obzirom na njegove besramne komentare u eteru s kojima nerijetko vrijeđa sportaše, u civiliziranom svijetu bi to preveli kao netko tko je zaostao u kulturnom smislu. De Vos se na ročištu pravdao riječima kako je koristio slobodu izražavanja i da zapravo nije mislio ništa loše. 

 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Eriii 26.06.2023.

    Inače Niskozemci vrlo zgodni, jedna od najružnijih nacija u Europi uvjerljivo.

  • astro-naut 26.06.2023.

    Inace, Vida je omražen od navijača Ajaxa, a vjerovatno i vecine nizozemaca zbog onog namigivanja Gomisu kad su nizozemci tvrdili da je Dinamo namjerno pustio 7 golova Lyonu kako bi Ajax ispao.

  • joco40 26.06.2023.

    Od kad se za izgovaranje istine mora na sud?

Komentiraj...
Vidi sve komentare