To je to što me zanima!

Komesov recept: Tajna je u bananama, ali i hladnoj vodi...

Nakon napornih treninga vodi igrače u bazene s hladnom vodom, temperatura vode je između 9 i 11 stupnjeva! Igračima su u vodi samo noge i tako ulaze tri puta...
Vidi originalni članak

Mi već sad pripremamo momčad za ljeto i Ligu prvaka. To je, uvjetno rečeno, problem, pa pokušavamo naći rješenje, rekao je Zvonko Komes.

Dinamov kondicijski trener uveo je postupno niz novosti. Treninzi “modrih” nikad nisu bili dulji - traju i po više od tri sata. A da bi ih izdržali, igrači usred treninga jedu banane. 

- To je kao u tenisu. Ondje igrači uzmu bananu kako bi imali koncentraciju i snagu za završnicu meča i krajnje napore. To treba nama, igrači trebaju biti koncentrirani cijeli trening jer smo samo preslikali utakmicu - rekao je Komes.

Banane su, inače, bogate kalijem i povisuju razinu elektrolita u krvi. Osim toga, sadrže posebnu kombinaciju šećera koja tijelu sportaša daje dovoljno energije da izdrži napore. 

- Zagrijavanje traje dvadeset minuta, a na njemu se pretrči i do kilometar i pol. Onda su igrači deset minuta u svlačionici pa slijedi utakmica - priča Komes. 

Nakon napornih treninga vodi igrače u bazene s hladnom vodom, temperatura vode je između 9 i 11 stupnjeva! Igračima su u vodi samo noge i tako ulaze tri puta po minutu i pol. 

- Tako ‘varamo’ tijelo da bi se brže oporavilo. Treninzi su teški i ima puno mikrotrauma mišića. Hladnom vodom potičemo cirkulaciju, koja je na taj način i do 30 puta brža. To rade najbolji svjetski sprinteri, tako se priprema i Usain Bolt - objasnio je Komes. 

Kovačićev princip mora primijeniti i na Haliloviću

Alena Halilovića sam trenirao u kadetima. Sad je lakše ozlijeđen, no on se dobro razvija, tvrdi Komes. Pomogao je i Mateu Kovačiću.

- Isti princip primijenit ćemo i kod Alena Halilovića - dodao je Komes.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • WOMANIZER 01.02.2013.

    kao neki kvazi spartanski treninzi i pripreme! XO

  • realniJA 31.01.2013.

    jao, zar 24sata može niže past od ovoga?! objavljivati kako mamićevi plaćenici namakaju noge?? i naravno, morao se još jednom spomenuti mladi perspektivni wunderkind Halilović za kojeg se otima čitava galaksija makar uz temu namakanja nogu i jedenja banana...jadno 24 sata,jadno

  • pero peric10 31.01.2013.

    već ih vidim u LP u 65 min Dinamo traži time out da bi pojeli bananu da imaju snage do kraja utakmice

Komentiraj...
Vidi sve komentare