To je to što me zanima!

Konačni dogovor: Beljo nakon Lige nacija odlazi na Euro U-21

Napadač Augsburga trenira s 'vatrenima' u Rijeci i u zadnjih tjedan dana četiri su ga puta izbornici prebacili iz jedne reprezentacije u drugu
Vidi originalni članak

Kronološki, išlo je ovako: Dion Drena Beljo (21) odradio je kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-21. Preciznije, završio ih je jer u skupini jer tek tri puta ušao s klupe i sakupio 58 minuta, a onda je ozbiljniju ulogu (i gol) imao u dvije utakmice playoffa protiv Danske. U studenom je odigrao dvije prijateljske utakmice za mlade, u ožujku još dvije, a onda ga je Zlatko Dalić stavio na popis A reprezentacije za završnicu Lige nacija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Potom je i izbornik mladih Dragan Skočić objavio popis za Europsko prvenstvo i na njemu se također pojavilo Beljino ime. Uz stalne izjave da A vrsta ima prednost.

Onda je Dalić izjavio da će Beljo trenirati s njima pa otići mladima i konačni popis za završnicu Lige nacija u Uefu je otišao bez imena napadača Augsburga.

No, uslijedio je slučaj Livaja i Dalić je ostao bez jednog napadača. Ali i bez mogućnosti da pozove novoga jer razlog Livajina povlačenja nije bila ozljeda. Da bi koji dan kasnije Joško Gvardiol otpao zbog ozljede, a Dalić je iskoristio mogućnost pozivanja novog igrača te na listu za put u Nizozemsku ubacio, naravno, Belju.

Ali uz konačni dogovor (valjda konačni...): Dion ide s A vrstom u Nizozemsku i potom će se priključiti mladima na putu na Euro u Rumunjsku!

Siroti Beljo fizički je cijelo vrijeme u Rijeci, ali glavom se nekoliko puta u tjedan dana prebacio iz Nizozemske u Rumunjsku i natrag!

Sad su Dalić i Skočić sklopili konačni dogovor i mladi bi napadač trebao biti na raspolaganju obojici. S tim da će se uigravati i učiti Dalićeve zamisli i upoznavati se s novim suigračima u svlačionici "vatrenih", a Skočićeve će zamisli hvatati u zadnji čas. Tamo se, u mladoj vrsti, barem ne mora upoznavati sa suigračima...

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dinamo Futsal Sampion 11.06.2023.

    Zakaj nisi zval Orsica? masni?

  • Orsic Bog Klupe 11.06.2023.

    naš najbolji napadač uz kramarića

Komentiraj...
Vidi sve komentare