To je to što me zanima!

Konačno shvatio: Nakon 256 poraza ide u mirovinu

Peter Buckley, boksač koji u 20-godišnjoj karijeri ima 299 borbi i 256 poraza, spreman je ostaviti se boksa. Predstoji mu još samo oproštajni meč
Vidi originalni članak

Zabava je gotova za Petera Buckleya, boksača s najviše poraza u povijesti tog sporta. Naime, nakon 299 borbi i 256 poraza, Britanac je konačno našao pravo mjesto za svoje rukavice, a to je negdje duboko u ormaru. Doduše, odraditi će još jednu borbu, budući da mu je jedini izazov u karijeri zaokružiti broj borbi na 300. Nakon toga definitivno odlazi iz svijeta boksa, završit će se jedna 20-godišnja neuspješna karijera. Ono što je zanimljivo kod Buckleya jest to da ga omjer pobjeda i poraza nikad nije obeshrabrivao. Iz gotovo svake borbe izlazio je propisno pretučen, no to ga je činilo jačim. Iako mu iskustvo nikad nije pomoglo, on se čini zadovoljan svojim boksačkim putem.
- Ja stalno treniram, a nekoliko puta su me zvali da se borim dva sata prije početka meča. Uvijek sam bio spreman. Kad sam bio mlađi imao sam problema sa zakonom i boks mi je pomogao da se maknem s ceste - objasnio je Buckley, koji je u zadnjih pet godina izgubio 88 puta zaredom. O njemu se pokušao brinuti i britanski boksački savez, koji ga je nakon svake borbe slao na izvanredne lječičke preglede. Valjda u nadi da će konačno odustati. No uporni Buckley testove je svaki put prolazio. Najgoreg boksača u povijesti na djelu će se moći vidjeti još samo u rodnom mu Birminghamu u petak.
- A to mi je bio cilj, odraditi 300 borbi i prestati - ponosno je najavio svoju posljednju borbu. Bilo bi lijepo kad bi "kolekcionar poraza" bar posljednji put iz ringa izašao podignutih ruku.
IAKO GUBITNIK, SVIMA JE BIO TVRD ORAH
Buckley se u karijeri borio protiv 18 boksača koji su bili ili su kasnije postali svjetski prvaci (Prince Naseem Hamed, Duke McKenzie, Scott Harrison, Colin McMillan...). Legenda kaže da su ga protivnici rijetko rušili prije zadnje runde. Zadnju je pobjedu, na bodove, ostvario još 2003. godine.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • user_30613 07.11.2008.

    svaka cast coviku sto ga broj poraza nije pokoleba svaka cast.

  • ST0001IM 31.10.2008.

    Neka se za oproštaj bori s Cro Copom. Tako će pobjednički završit karijeru.

  • renatost 31.10.2008.

    Svaka ti čast šta si dosljedan.Kakav sado-mazohista.Sad samo rekreativno po pubovima za gušt.Možda kojega i svlada bar u sudačkoj.Nego ipak drži nekakav trofej u rukama,biće da je to iz vrtića još...

Komentiraj...
Vidi sve komentare