To je to što me zanima!

Ovo je pivot Konga: Na stranici SP-a piše da ima 89 kilograma

Gauthier Mvumbi Thierry je pivot iz Konga pomalo atipičnog izgleda za rukometaša, ali to mu očito nije problem jer je utrpao četiri gola Argentincima i hrvao se s njihovim igračima na crti...
Vidi originalni članak

Reprezentacija DR Konga debitirala je na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Bilo je pitanje kako će se snaći u ozbiljnijem rukometu, ali momčad iz Afrike je ostavila fantastičan dojam.

Izgubili su od Argentine 28-22, na poluvremenu čak i vodili 14-13, ali svu pažnju uzeo je jedan pivot koji poprilično odskače od drugih. 

Gauthier Mvumbi Thierry je vodio velike bitke na crti s igračima Argentine i bio je nezaustavljiv. Sjajno se kretao, trpao u gol sve što je dobio i na kraju došao do četiri zgoditka. No tu ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o rukometašu atipičnog izgleda.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Thierry igra za francuskog drugoligaša Dreux, a prema klupskim podacima, visok je 192 centimetra uz 110 kilograma. S druge strane, još čudniji podaci su na službenoj stranici SP-a. Tamo pak stoji da je Kongoanac visok 176 cm uz 89 kila. U to je ipak teško povjerovati.

Obzirom na ono što smo vidjeli, vjerojatno je do prvenstva i nakupio koju kilu više, ali to mu očito nije stvorilo neki problem jer se bez problema hrvao s Argentincima, a unatoč neobičnoj staturi za rukometaša, zabio je lakoćom četiri gola i držao svoju reprezentaciju u egalu s Argentinom u prvom dijelu.

Momčad iz Južne Amerike je na kraju ipak slavila 28-22, a predvodili su ih Pizarro Martinez i Diego Simonet koji su zabili po pet golova. Za debitanta iz Afrike je Kiangebeni zabio sedam golova, a Tchitombi je uz Mvumbija zabio četiri. 

Kongo se pokazao u jako dobrom svjetlu, a za dva dana slijedi susret protiv aktualnih svjetskih prvaka Danaca. Vidjet ćemo kako će se prvaci nositi s najjačim kongoanskim oružjem.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • 16.01.2021.

    Eto zašto rukomet ne zovu pravim sportom.Ovo nije ni lijepo za vidjeti,ni simpatično.UŽAŠ!

  • Vito1 16.01.2021.

    Možda 89 kg viška???

  • TheMadHatter 16.01.2021.

    Niste shvatili: 89kg je samo desna ruka

Komentiraj...
Vidi sve komentare