To je to što me zanima!

Konobar golgeter: Gol Dinamu u Kupu nikada neću zaboraviti

Junak na jedan dan. Franjo Božić je s Naftašem 2005. godine izbacio Dinamo iz Kupa. Danas je igrač Maksimira. Ujutro vodi kafić, a popodne trenira u Maksimiru...
Vidi originalni članak

Nikad neću zaboraviti dan kad sam zabio dva gola Dinamu i izbacio ga iz Kupa, rekao je Franjo Božić (28).

Te 2005. bio je na posudbi iz Zagreba u Naftašu iz Ivanić Grada. Ždrijeb ih je u osmini finala Kupa spojio s Dinamom, u kojem su tad igrali Modrić, Eduardo, Ćorluka...

- To jutro okupili smo se u klubu i svi su govorili: ‘Samo da nas ne natrpaju previše, samo da se ne osramotimo’ - prisjeća se Božić, danas napadač trećeligaša Maksimira.

Modri” su do te utakmice primili samo tri gola u sezoni, a Eduardo je već u 11. minuti rastužio 2000 navijača u Ivanić Gradu. No Mađarić je izjednačio u 37. minuti i pripremio “scenu” za Božića...

- U 57. sam izašao jedan na jedan s pokojnim Turinom i zabio, a kod drugoga gola preskočio sam loptu, prošla je Drpiću kroz noge i ponovno sam se našao oči u oči s Turinom. Ostalo je povijest - smije se 28-godišnjak sa zagrebačkog Bukovca.

Ćorluka je u 90. minuti smanjio na konačnih 3-2, Naftaš je izbacio Dinamo, kao i Dugo Selo 1998...

- Naravno da imam snimku. Napravio sam 50 kopija i podijelio ih. Meni je ostala samo jedna, ali taj CD više ne radi. Izlizao se koliko sam ga puta pogledao - kaže Franjo.

Nakon te utakmice igrači Naftaša osjećali su se kao Goran nakon što je osvojio Wimbledon.

- Iduću utakmicu igrali smo u Senju. Došli smo dan prije i nakon večere izašli smo na piće u službenim trenirkama. Ljudi su nam prilazili i pozdravljali nas. Mogao sam tražiti milijune za trenirku ili majicu Naftaša. I dobio bih - kaže Franjo i dodaje:

- Izgubili smo 3-0, ali navijači su nas ispratili ovacijama i poskidali sve; dresove, štucne...

Franjo je odigrao i nekoliko utakmica u 1. HNL, a prije tri godine vratio se u matični Maksimir.

- Ujutro vodim klupski kafić, a popodne na trening. Predsjednik nam je Željko Pakasin, a sportski direktor Zoran Zekić. Najjača uprava u Hrvatskoj!

Idi na 24sata

Komentari 18

  • petrov 30.10.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • darKRock 30.10.2013.

    " Mogao sam tražiti milijune za trenirku ili majicu Naftaša. I dobio bih - kaže Franjo" haha ovo je vece pretjerivanje od igora štimca, mogao je dobiti 2pive a ne milijune

  • Legenda17 29.10.2013.

    Može mali makijato i čašu vode s ledom

Komentiraj...
Vidi sve komentare