To je to što me zanima!

Brzi Mijo Caktaš: Zabio golove u prvoj, 8. i 17. minuti derbija

Mijo Caktaš odigrao je devet derbija s Dinamom i nijednom nije slavio pobjedu, zato se radije prisjeća golova koje je postizao u derbijima, a postizao ih je u pravilu u početnoj fazi utakmica...
Vidi originalni članak

Ako trener Hajduka Željko Kopić ima dilemu hoće li i u kojoj mjeri koristiti Miju Caktaša u maksimirskom derbiju, možda će mu u rješavanju dileme pomoći podatak da je Caktaš u dosadašnjih devet odigranih derbija postigao tri gola, sva tri u početnoj fazi utakmice, u 1., 8., i 17. minuti.

- A onda bi najbolje bilo da počnem od prve minute ha, ha, ha... - prihvatio je šalu dobro raspoloženi Caktaš, ali i brzo dodao:

- Šalim se, naravno da bih ja volio zaigrati od prve minute, ali na treneru je da odluči hoće li me i koliko koristiti.
Mijo je u povratničkom debiju zabio gol u visokoj pobjedi Hajduka nad Cibalijom 5-0 u Vinkovcima.

- Bio je to za mene povratak iz snova. Sigurno da još nisam u punoj formi i da mogu bolje, ali lijepo se vratiti i odmah zabiti gol, a još je ljepše kad pobijedimo ovako visoko i uvjerljivo, što nam daje dodatno samopouzdanje pred maksimirski derbi.

Iako je tri puta zabijao Dinamu i u pravilu bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu, statistika Miji ne ide u prilog, jer u devet odigranih utakmica nijednom nije slavio.

- Lijepo bi bilo prekinuti taj niz pobjedom, ali ne zamaram se toliko konačnim rezultatom. Važno je da mi odigramo dobru utakmicu, da ostanemo neporaženi, a pobjeda bi bila dodatni bonus. Tko sretniji od mene da pobjedom razveselimo naše navijače koji će sigurno doći u velikom broju. Oni su uvijek uz nas, njihova podrška nije nikad izostala, pa sigurno neće izostati ni ovoga puta – kaže Caktaš, koji se nije želio upuštati u procjenu pojedinaca i snage obje momčadi te tko bi mogao odlučiti pobjednika.

- Oni imaju svoje kvalitete, mi svoje, evo, Ohandza je u super formi, neka on zabije i na Maksimiru. Što se tiče Dinama, nisam ih baš previše pratio, ne mogu reći tko je kod njih u dobroj formi, ali sigurno je da i oni imaju kvalitetnu momčad. Vidjet ćemo u nedjelju tko će iskoristiti svoje prednosti i nametnuti se na terenu, ja se nadam da ćemo to biti mi.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • MateCro 16.02.2018.

    Ma i da nas dobiju sa jedinicom ništa se ne ravna sa onom četvorom na poljudu :=)

  • mihic82 16.02.2018.

    E da je problem samo 9 Caktasevih derbija.... a stvari stoje ovako u zadnje 24 utakmice Dinamo ima 14 Pobjeda 7 remija i 3 pobjede Hajduka, ovo je samo HNL. Te 3 pobjede su ostvarili kada Dinamo ne postigne gol, znaci svaki put kada da gol ili je remi ili pobjeda Dinama. Dalje Hajduk u zadnje 44 HNL utakmice nije Dinamu dao vise od 2 gola, znaci od sv Nikole 6.12.2003 kada je bilo 3-1 za Hajduk. Ostavi te se srece i sudaca jednostavno vas gazimo... uz to od utalice u 8 mjesec ove godine ( 3-1 ) nemate Vlasica Futacsa i Ercega a tada onaj losi Dinamo vas je razbio

  • Firefox_1 16.02.2018.

    Hajduk se stvarno dobro posložio, Tičinović uz onog Rumunja je odlično riješenje za bekovski par. Pitanje je koliko može onaj Mađar na krilu i Caktaš u sredini, ali bili stvarno izgledaju dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare