To je to što me zanima!

Korejac Son je hit Lige prvaka, a zamalo je završio u vojsci...

S tri je gola u četvrtfinalu protiv Manchester Cityja bio junak Tottenhama. Da prošle godine u rujnu nije osvojio Azijske igre s Južnom Korejom, sad bi sjajni Son bio na odsluženju vojnog roka
Vidi originalni članak

Son Heung-min je do četvrtfinalnih utakmica s Manchester Cityjem zabio samo gol u Ligi prvaka ove sezone. No, klasu je napadač iz Južne Koreje pokazao u tim utakmicama. Jedan gol u Londonu i dva na Etihadu.

- Junak sam Tottenhama, ovo je nevjerojatan osjećaj - pričao je nakon utakmice a onda ga je novinar rastužio. Rekao mu je kako zbog tri žuta kartona ne može igrati u prvoj utakmici polufinala protiv Ajaxa u 30. travnja u Londonu, Son za to nije znao.

Tottenham će tako u toj utakmici biti bez dva glavna napadača jer je Harry Kane zbog ozljede izvan stroja do kraja sezone, ali sjajni Son će barem moći igrati u uzvratu. U srijedu navečer bio mu je vjerojatno drugi najsretniji dan u karijeri, a prvi je bez ikakve dvojbe bio u rujnu prošle godine. Igrao je s Južnom Korejom finale Azijskih igara protiv Japana.

Svi u Južnoj Koreji po zakonu moraju odslužiti vojni rok do 28. godine, a samo pobjednici Olimpijskih igara i Azijskih igara dobivaju posebno izuzeće. Kako je Sonu 26, više nije bilo popravnog. Bilo je ili pobjeda ili vojska. Son je bio kapetan, pobijedili su 2-1, a on je nakon utakmice zaplakao od sreće.

Da Južna Koreja nije dobila to finale, Sona ne bi bilo u utakmicama četvrtfinala protiv Cityja, bio bi u vojsci. Plakao je taj dan nakon osvajanja Azijskih igara kao malo dijete, čak i u svlačionici satima nakon kraja finala. Tako su nekako plakali i navijači “građana”, koji su bili uvjereni kako će lako preskočiti Spurse u četvrtfinalu Lige prvaka.

Son je inače u Tottenham došao 2015. iz Bayer Leverkusena u kojemu mu je suigrač bio naš Tin Jedvaj. Spursi su za njega platiti 25,5 milijuna eura te je postao najskuplji azijski igrač u povijesti. S vrha je nakon 14 godina skinuo Japanca Hidetoshija Nakatu, a sada je Son i najbolji azijski strijelac u povijesti Premiershipa. Zbog njega su Azijci još više zavoljeli otočki nogomet.

- Za njega imam samo riječi hvale, bio je super suigrač - kaže nam Tin Jedvaj.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 19.04.2019.

    Jedan od najpodcjenjenijih na svitu

  • roke 19.04.2019.

    Kaze"Korea do Tokiya"!!!!

  • gummizj 19.04.2019.

    Jako zahvalan igrac, tehnicki dobar, odlican sut, vidi se da igra iz ljubavi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare