To je to što me zanima!

Korona hara ženskom NBA i NHL ligom, pozitivna su čak 42 testa

Covid-19 zaraza zahvatila je sedam WNBA igračica i čak 35 hokejaša iz NHL-a. WNBA sezona trebala bi početi krajem srpnja, a NHL koja je prekinuta sredinom ožujka računa na nastavak od 1. kolovoza
Vidi originalni članak

Sedam igračica ženske sjevernoameričke košarkaške lige (WNBA) pozitivno je na Covid-19, objavila je liga u trenutku kad su ekipe WNBA počele stizati u zatvoreni kompleks na Floridi gdje će igrati prvenstvo.

VIDEO: Američki predsjednik Trump o korona virusu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tih sedam pozitivnih slučajeva otkriveno je među 137 testova provedenih na igračicama WNBA od 28. lipnja do 5. srpnja. Nije otkriven identitet zaraženih igračica.

Pozitivne igračice bit će stavljene u karantenu dok liječnik ne utvrdi da su "izliječene", što znači da da u razmaku od 24 sata moraju imati dva negativna testa na Covid-19. 

Sezona 2020. WNBA, koja je trebala početi krajem srpnja, obuhvatit će 22 utakmice regularnog dijela i doigravanje, najavila je prošli mjesec povjerenica lige Cathy Engelbert.

Još lošije među hokejašima

A Američko-kanadska profesionalna liga u hokeju na ledu (NHL) je objavila kako je u mjesec dana - 35 igrača bilo pozitivno na Covid-19. 

NHL je dodala da su testiranja provedena u klupskim objektima, od početka individualnih treninga 8. lipnja, obuhvatila 396 igrača i da ih je 23 bilo pozitivno, javlja agencija Associated Press. Istovremeno je NHL došla do podataka da su odvojena testiranja pokazala da je još 12 igrača zaraženo. 

Vodstvo američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu i sindikat NHL igrača dogovorili su u ponedjeljak sve uvjete oko protokola koji se moraju poštivati kako bi se od 1. kolovoza nastavila sezona koja je prekinuta sredinom ožujka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare