To je to što me zanima!

Košarkašice Srbije osvojile su prvu titulu europskih prvakinja

Izabranice Marine Maljković došle su do prvog trofeja najbolje europske košarkaške ekipe slavljem nad Francuskom 76-68 u finalu Eurobasketa 2015. u Budimpešti
Vidi originalni članak

Ne slave večeras samo vaterpolisti Srbije. Ženska košarkaška reprezentacija trijumfom nad Francuskom u Budimpešti 76-68 po prvi put u povijesti te zemlje okitila se naslovom prvakinja Europe.

- Ovo je ekipa. Nije važno tko izlazi na teren. Imali smo ozlijeđenu kapetanicu, ali druge su igračice preuzele odgovornost. Postigle smo velik uspjeh, nešto nevjerojatno i djevojke trebaju biti ponosne na sebe - izjavila je izbornica Srbije Marina Maljković, kći poznatog košarkaškog stručnjaka Božidara.

Najbolja igračica finala bila je Ana Dabović s 25 postignutih koševa, a okitila se i nagradom najkorisnije košarkašice cijelog prvenstva.

- Ne znam što reći, presretna sam zbog djevojaka i naroda. Naš je glavni zadatak bio boriti se i predstaviti zemlju na najbolji način. Želimo uživati u ovom trenutku - izjavila je Ana.

Srpkinje su zlatom izborile izravan plasman na Olimpijske igre u Riju, a Hrvatska natjecanje završava kao 12. od 20 reprezentacija sudionica Eurobasketa.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • geomax 29.06.2015.

    kako su krenuli osvojiti će i copu americu

  • ZVECKO 3 29.06.2015.

    Srbija zemlja kosarke. Uspon zenskog sporta.

  • KarloGeric 29.06.2015.

    Hrvat sam,ali sve čestitke Srbiji na ovim uspjesima....možemo mi pričati,ali srbi nebi npr.dopustili da im najbolji igrač ne igra radi tenisica...imamo mi talente u svim sportovima,samo što su u vrhu uhljebi i lopovi i zato sve propada....još jednom čestitke Srbija...pozdrav.............

Komentiraj...
Vidi sve komentare