To je to što me zanima!

Kosovo primljeno u odbojkaški savez, a Srbija nije bila protiv

Svjetski odbojkaški savez (FIVB) primio je Kosovo kao 221. člana na kongresu u Buenos Airesu, a predsjednik srpskog saveza nije glasovao protiv. To je u Srbiji podiglo veliku prašinu...
Vidi originalni članak

Hoće li mi zamjeriti vlada i političari? To je njihov politički problem!, rekao je za Kurir predsjednik srpskog odbojkaškog saveza Nenad Golijanin nakon što nije glasovao protiv primanja Kosova u svjetski odbojkaški savez.

Kosovo je nakon kongresa u Buenos Airesu postalo 221. član Svjetske odbojkaške federacije (FIVB), inače najbrojnije svjetske sportske organizacije u svijetu. Osim Kosovoa, FIVB je objavio kako je u organizaciju primljen i Južni Sudan pa je broj primljenih saveza sad porastao na brojku 222.

Kosovo su dosad priznali gotovo svi relevantni svjetski sportski savezi, a bivša srpska pokrajina koju Srbija i dalje svojata nedavno je imala i debi na Olimpijskim igrama. Srbija se manje, više privikava na primanje Kosova u sportske saveze, ali ono što je podiglo dosta prašine je glas predsjednika srpskog odbojkaškog saveza.

- Većina je glasovala za prijem Kosova, mi smo bili suzdržani. Mladi se trebaju natjecati i zato je ovo prije svega sportska odluka. Ne priznajem oduzimanje naših teritorija, ali sport je nešto drugo. Hoće li mi zamjeriti vlada i političari? To je njihov politički problem - dodao je Nenad Golijanin, prenosi Kurir.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • hyndai 11.10.2016.

    Kod mogućeg susreta Srbije i Kosova u nekom od sportova očekujem da Srbi bojkotiraju sa objašnjenjem da ne mogu igrati sami protiv sebe.To će biti veselo.

  • Hugo1_1 11.10.2016.

    Bravo Srbi

  • kozaribok 11.10.2016.

    Mislim da mu ne gine da ga doma nazovu Ustašom sad

Komentiraj...
Vidi sve komentare