To je to što me zanima!

Kostelić: Drago mi je da su brzo reagirali na moju objavu

Kada srušimo posljednje stablo, kada ulovimo posljednju ribu, kada otrujemo posljednju rijeku, tek tada ćemo shvatiti da ne možemo jesti novac, objavio je Ivica Kostelić, a ubrzo su mu se javili iz Hrvatskih šuma
Vidi originalni članak

Prekomjerna sječa šume kod Ivanić grada je problem na koji stanovnici tog kraja godinama upozoravaju, a na njega se osvrnuo i Ivica Kostelić (40).

Najbolji svjetski skijaš iz 2011., legenda hrvatskog skijanja praktički je odrastao na "brdu", kako su ga zvali Janica i on, a u posljednje vrijeme šuma je na nekim dijelovima sasvim "oćelavila".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ivica je tim povodom objavio video na kojem trči ogoljenim dijelom Medvednice uz opis: "U spomen. Kada se jednog dana s veseljem vratiš u svoj mir i vidiš da je on izbrisan s lica zemlje..."

- Ovo je bilo moje trkalište - govori Ivica u videu, u kojem je poruka:

- Kada srušimo posljednje stablo, kada ulovimo posljednju ribu, kada otrujemo posljednju rijeku, tek tada ćemo shvatiti da ne možemo jesti novac.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od te objave prošla su četiri dana, a Hrvatske šume kontaktirale su legendarnog skijaša kako bi ga upoznali sa svojim načinom rada.

- Drago mi je što su predstavnici Hrvatskih šuma brzo reagirali na moju prijašnju Facebook i Instagram objavu. Pozvali su me da zajedno razgledamo teren u šumi Marča kod Ivanić Grada na kojem je izvršena sječa te me upoznali sa svojim načinom rada u šumi uz kratku poduku iz šumarstva, a ja sam im iznio svoj pogled. Hrvatske šume su ove jeseni planirale pošumljavanje dijela tog istog terena na kojem nema dovoljno pomlatka i volio bih da nam se pridružite u ovoj akciji te poduprete pošumljavanje ne samo ovdje nego i u svakoj drugoj prilici - napisao je Kostelić. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • ..D a r k w o o d.. 19.03.2020.

    Pa ŽIVI ZID je na to upozoravao još prije 2 godine, kada su bili na vrhuncu popularnosti i to na državnoj razini, posvuda vlada šumska mafija, kako u ostalim segmentima gospodarstva tako i u HR šumama, no kada na to politika, neke treče opcije upozore onda ih se preko HDZ/SP medija sotonizira, naziva populistima, kao kad Miro Bulj govori o devastaciji rijeka u njegovom kraju, prirode općenito, bilo tko a da nije HDZ/SDP ako išta loše spomene mediji ga satru umjesto da satru one koj su proivli takvo stanje šuma i države ali kada Ivica Kostelić upozori, e onda se nešto pokrene.

  • lika60 19.03.2020.

    Svaka čast Ivica, ja bi šumarjama zabranio direktnu prodaje drvne mase, oni su obična komercijala, a zna se da se finalizacijom i preradom drveta tek zarađuje i ostane svima dio kolača, šumarje su sustavno ubile drvoprerađivače i drvnu industriju u zadnjih 50 godina. Dođe Talijan direktno u ličke šume i bira drvnu masu u šumetinama po rejonima to je postalo kao u srednjem vijeku, sijeci i vozi ...

  • humels 19.03.2020.

    Ivek ta šuma marča t je do prije dvadesetak god.bila šuma a onda je krenulo,tak da je čak i uskok posjetio šumariju Novoselec,inaće putujem po cijeloj hr.ali takvo nešto kao u šumi marči,to nisam vidio nigdje.Nema tu izgovora na bolest,to su samo njihove priće,jer talijani dobro plaćaju sjećku,zato naša drva imaju bolest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare