To je to što me zanima!

Legenda se vratila! Lampard i službeno novi trener Chelseaja

Frank Lampard novi je trener Chelseaja, objavio je u četvrtak londonski klub. Legendarni nogometaš "bluesa" vraća se na Stamford Bridge na novoj poziciji pet godina nakon što je otišao kao igrač
Vidi originalni članak

Jedan od najvećih nogometaša Chelseaja u povijesti Frank Lampard novi je trener Chelseaja, objavio je u četvrtak klub sa Stamford Bridgea.

Bivši engleski nogometni reprezentativac naslijedio je tako Maurizija Sarrija koji je otišao u Juventus i trenirat će člana "vatrenih" Matea Kovačića. Potpisao je na tri sezone i tako formalno završio epizodu u Derby Countyju nakon jedne sezone, kojeg je doveo do finala doigravanja za Premiership. 

- Nevjerojatno sam ponosan što se vraćam u Chelsea kao trener. Svi znaju koliko volim ovaj klub i povijest koju smo dijelili. No sad mi je jedini fokus novi posao i pripreme za novu sezonu. Ovdje sam kako bih naporno radio, donio još uspjeha klubu i ne mogu čekati da započnem - rekao je Lampard.

Direktorica Chelseaja Marina Granovskaia presretna je što se u klub vraća čovjek koji je 13 godina za njega igrao.

- Postao je legedna kluba i naš najbolji strijelac. Vjerujemo kako je ovo savršeno vrijeme za njegov povratak. Učinit ćemo sve što možemo kako bi imao svu potrebnu podršku za velik uspjeh - rekla je.

Lampard je za Chelsea odigrao 648 utakmica, samo su Ron Harris, Peter Bonetti i John Terry odigrali više za Chelsea. Nevjerojatan je podatak kako od 2001. do 2005. nije propustio nijednu ligašku utakmicu, čak 164 puta zaredom, što je najviše za jednog igrača u polju.

Osvojio je gotovo sve s Chelseajem - Ligu prvaka, Europsku ligu, tri Premiershipa, četiri FA Cupova, dva liga-kupa i dva engleska superkupa. Jedino mu nedostaje europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Ukupno je za Chelsea zabio 211 golova i prometnuo se u legendu. Navijači su od njegova odlaska 2014. zazivali povratak, a sad su ga i dobili.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Xyster 04.07.2019.

    Hiddink već može biti spreman za tamo siječanj ili veljaču.

  • Como no te voy a querer 04.07.2019.

    Ne znam baš kako će ovo ispasti, ipak još nije dovoljno iskusan za voditi tako velik klub... Mislim da bi top 4 bio odličan uspjeh za Chelsea, ali ni top 6 ne bi bilo loše za prvu sezonu Lampsa

  • DDking 04.07.2019.

    Možda prisiljen možda ne ali bit će super što će se uvoditi mladi igrači iz akademije. Lampard je zadužio klub toliko i da bi mu se ispadanje u drugu ligu oprostilo. Vidjet ćemo kako će to funkcionirati jer je dosta neiskusan ali vjerujem da će motivirati kako standardne tako i one iz akademije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare