To je to što me zanima!

Kovač: Trebamo iskru koja će 'zapaliti' navijače u Hrvatskoj

Nestalo je zajedništvo na terenu i to moramo vratiti. Naši igrači nisu zaboravili igrati. Moramo biti iskra koja će 'zapaliti' ljude i onda će biti uz nas, rekao je Niko Kovač...
Vidi originalni članak

Novi hrvatski izbornik dao je intervju za službenu stranicu Fife. Niko Kovač pričao je o stanju u reprezentaciji, dodatnim kvalifikacijama i utakmicama protiv Islanda te SP-u.

- Koliko je sjajno biti hrvatski izbornik, toliko je i teško jer svi od nas očekuju velike stvari - rekao je Niko Kovač na početku intervjua. 

Hrvatska je dobro startala, što se dogodilo?

- Dobro smo krenuli u kvalifikacijama iako nismo igrali dobro. Tijesno smo pobjeđivali, a onda je uslijedio pad i nestalo je zajedništvo. 

Planirate li promjene u reprezentaciji?

- Ne planiram ništa posebno mijenjati. Nije baš da imam 100 igrača na raspolaganju. Moramo ući u glave igrača jer mentalni pristup će imati vrlo bitan utjecaj na stvari. 

Što možete promijeniti do doigravanja?

Moramo upoznati naše protivnike. Skautirat ćemo ih i analizirati. Gledat ćemo i naše zadnje utakmice i pokušati shvatiti što nije bilo u redu. Nestalo je zajedništvo na terenu i to moramo vratiti. Naši igrači nisu zaboravili igrati.

Atmosfera u hrvatskom nogometu?

Nije lijepo u zadnje vrijeme. Ali to ima veze s izvedbom na terenu. Moramo biti ona iskra koja će zapaliti ljude. Onda će cijela zemlja biti iza nas. 

Island?

Island je autsajder u dodatnim kvalifikacijama kao i Rumunjska. Ali to sad nije bitno jer svih osam reprezentacijama u dokvalifikacijama ima šansu za prolazak na SP 2014. godine. 

Niko Kovač: Zadovoljan sam ždrijebom, ali još nismo prošli

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Izabran 24.10.2013.

    Trebao si Žutog pozvaat reprezentaciju ,Kovačeva Njemačka disiplina i pripremljenost i nogomet koji Žuti ima u malom prstu.

  • nikluk20 24.10.2013.

    domoljubna iskra...i ne trebate ih platiti za ništa....ako neće igrati besplatno, ne vole Hrvatsku i nebi smjeli nikada više igrati za reprezentaciju....točka!

  • kog_briga 24.10.2013.

    Lansirat Mamić&Co na drugi planet.. i zaiskrit ćemo više od zvijezde

Komentiraj...
Vidi sve komentare