To je to što me zanima!

'Bio bih sretan da Inter dovede talenta poput Alena Halilovića'

Sretan sam što sam ovdje, ne mogu vjerovati da sam u tako velikom klubu kao što je Inter, rekao je Mateo Kovačić na službenom predstavljanju u dresu velikog Intera
Vidi originalni članak

Iako je od prelaska u Inter prošlo već tjedan dana, talijanski klub tek je danas na konferenciji za medije službeno predstavio Matea Kovačića (18). Mediji u Italiji puno pažnje posvećuju 'desetki' koju je u 'nerazzurrima' naslijedio od Wesleya Sneijdera.

- Ne igra broj na dresu, nego ja - sa smiješkom je odgovorio Mateo.

Uspoređuju ga s Kakom koji je na vrhuncu karijere briljirao u mrskom im Milanu.

- Da, no ja ne želim biti Kaka . Ja sam Mateo Kovačić, a najdraži moj igrač je Robert Prosinečki - pun je samopouzdanja odgovorio Kova na usporedbe s velikanima.

U Interu su ga dočekali suigrači s ovog govornog područja, a s obzirom da je odrastao u Linzu, Mateo odlično govori i njemački jezik na kojem je i odgovarao na pitanja.

- Sretan sam što sam ovdje, ne mogu vjerovati da sam u tako velikom klubu kao što je Inter. Naravno da se najbolje razumijem s Handanovičem, Stankovićem i Kuzmanovićem. Oni će mi pomoći da naučim talijanski jezik koji je prekrasan. Spreman sam za igru s najvećima - priča Kovačić.

Dobro se snalazim na obje vezne pozicije, a na treneru je da odluči gdje će me postaviti, kaže Kova

U Inter je došao iz Dinama za 13 milijuna eura plus bonusi. No s obzirom na zanimanje talijanskih medija, koji su odlično upoznati s kvalitetama Halilovića i Brodića, ne bi trebalo čuditi dovede li Inter još kojeg 'modrog' wunderkinda. Čak se i tamošnji mediji pitaju ima li u Interu mjesta za još kojeg mladog Hrvata.

- Naravno da bih bio sretan da Inter dovede takvog talenta kao što je Alen Halilović, ali nije na meni da odlučujem o tome.

Inter u nedjelju igra protiv Chieva na Giuseppe Meazzi, a Mateo će vrlo vjerojatno odigrati koju minutu.

- Vjerujem da mogu pridonijeti boljoj igri Intera. Ne volim pričati o svojim kvalitetama, ali najviše mogu dati u središnjici veznog reda. Dobro se snalazim na obje vezne pozicije, a na treneru je da odluči gdje će me postaviti. Protiv Siene smo bili loši, no sve ćemo ispraviti protiv Chieva. Spreman sam za debi pred našim navijačima - zaključio je Kovačić, nova 'desetka' velikog Intera.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • kkoprivn 09.02.2013.

    mali je zakon, sve super sve pet, ali meni je uzor žuti, bravo mali, ha, ha, ha

  • WOMANIZER 09.02.2013.

    sretno! :))

  • Valentina77 08.02.2013.

    Sretno ti i stvarno svaka čast na stavu :)) odlika velikih...

Komentiraj...
Vidi sve komentare