To je to što me zanima!

Kovačić razgovarao s trenerom i ostao pri svom: Želim otići!

Interesa za njega ne manjka, pišu Španjolci da u redu za Matea stoje City, Bayern, Juventus, Manchester United i Liverpool, a ništa protiv vraćanja Kovačića u svoje redove nema ni Inter
Vidi originalni članak

Slučaj Kovačić sve više brine čelnike kraljevskog kluba. A Real je iskoristio i svog jokera zovi i čini se da nikako neće "doći do milijuna". Slikovito izražavanje na stranu, hrvatski veznjak je odradio razgovor s novim trenerom Julenom Lopeteguijem. Bio je to njihov prvi međusobni kontakt nakon što je bivši španjolski izbornik preuzeo Ramosa, Modrića i društvo te otkako je Mateo Kovačić završio s "godišnjim odmorom" nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Nadali su se u Realu da će ga Lopetegui uspjeti smekšati, ali i nakon razgovora, Mateo ostaje pri svojem i inzistira na odlasku iz Madrida! Očito mu Lopetegui nije mogao zajamčiti ono jedino što Mateo Kovačić želi - veću minutažu i konstantnije igranje.

Razgovor je, tvrde španjolski izvori, bio ugodan, ali ne previše dugačak. Kova je jasno iznio svoje viđenje situacije koje je izrekao za Marcu tijekom SP-a.

- Želio bih igrati više u Madridu jer volim nogomet i volim biti na terenu. Znam da je teško igrati u Realu, pogotovo jer sam tu došao vrlo mlad i razumijem situaciju, ali baš zato mislim da je za mene najbolje da odem u neki drugi klub gdje ću imati priliku igrati stalno. To je šansa koju želim u ovom trenutku - poručio je tada čelnicima madridskog kluba hrvatski reprezentativac.

On je u Realu već tri sezone nakon što je u kolovozu 2015. stigao iz milanskog Intera za 31 milijun eura. Odigrao je ukupno 109 utakmica za Madriđane, pritom postigao tri gola i upisao osam asistencija, ali je u samo 15 dvoboja odigrao od prve do zadnje minute!

Interesa za njega ne manjka, pišu Španjolci da u redu za Matea stoje City, Bayern, Juventus, Manchester United i Liverpool, a ništa protiv vraćanja Kovačića u svoje redove nema ni Inter. On je sa 24 godine već izgradio reputaciju pobjednika. Ima u životopisu s Realom tri Lige prvaka, španjolsko prvenstvo, dva europska Superkupa, dva svjetska klupska prvenstva i jedan španjolski Superkup.

- Problem za mlade igrače je što teško dolaze do kontinuiteta nastupa, a bez toga nikad neću moći pokazati svoj potencijal. Kad ne igram, nisam sretan. Uživao sam ove tri sezone u Realu, ali nisam do kraja bio sretan jer nisam puno pomogao momčadi svojim igrama i to želim promijeniti - dodaje Kovačić.

Real baš i ne želi pustiti Kovačića čiji ugovor traje do lipnja 2021. godine, dakle još tri sezone. No Mateo bi želio riješiti ovo goruće pitanje na početku priprema za novu sezonu, a u Realu se pak nadaju da bi za nezadovoljnog igrača mogli izvući oko 50 milijuna eura odštete. Njegova vrijednost na tržištu je, prema transfermarktu, 30 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • spane 25.07.2018.

    Mateo je krasan nogometaš i osoba,osim što ide nerado u duele,te se stiče dojam da se ponaša bojažljivo,ženskasto!

  • Joker123 22.07.2018.

    Vjecni talent, nikad nista od njega

  • skandy 22.07.2018.

    Po meni sve ove nabrojane ekipe u koje bi zelio otici su ista stvar za njega tj nece se naigrati. Predlazem Napoli,Atletiko M ili Monaco

Komentiraj...
Vidi sve komentare