To je to što me zanima!

Kovačić: Španjolci protiv nas nisu favoriti, i mi smo odlični

Mladi "vatreni" dočekuju reprezentaciju Španjolske u sklopu kvalifikacija za Euro. Španjolci su glavni konkurenti u skupini, a na utakmici će igrati i Mateo Kovačić
Vidi originalni članak

U-21 reprezentacija Hrvatske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine dočekuje reprezentaciju Španjolske na Rujevici u utorak (sutra) u 18.45 sati. Španjolci su glavni konkurenti u skupini.

- Oni njeguju španjolski stil nogometa, žele loptu u svom posjedu i možda imaju tek malo problema u vraćanju. No, mi imamo generaciju sjajnih igrača koja se može suprotstaviti svima - objavio je HNS izjavu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana.

- Pokušat ćemo im napraviti pritisak. Važno je nametnuti se, makar su njihovi nositelji igre u španjolskim prvoligašima. Moramo poštovati protivnika, ali i sami sebe jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata - dodao je Gračan. 

Hrvatska je u deficitu, zbog ozljeda neće zaigrati Jozo Šimunović i Tin Jedvaj, a najvjerojatnije igrati neće ni Marko Rog

- Sastav će unatoč svemu biti opasan. Stvorena je dobra atmosfera, neki su se igrači upoznali već u prošlom ciklusu, a svi su željni nadigravanja sa Španjolcima kako bismo vidjeli gdje smo. Taj je motiv važan, homogenizacija je maksimalna i vjerujemo da možemo iznenaditi Španjolce - rekao je Gračan i okrenuo se navijačima i podršci s tribina:

- Očekujem podršku, pogotovo s obzirom na nogometnu atmosferu koja vlada u Rijeci. Ovi dečki zaslužuju podršku, a uz navijače idemo pobijediti premda igramo protiv momčadi izvrsnih pojedinaca - zaključio je izbornik.

Mateo Kovačić u mladoj reprezentaciji

Unatoč ozljedama za U-21 reprezentaciju zaigrat će Mateo Kovačić. Kaže da nema problema s tim što igra za mladu reprezentaciju.

- Ne osjećam se kao da sam došao pomoći. Ja sam dio ove generacije, to su moji dečki s kojima igram dugi niz godina i počašćen sam što sam ovdje. Drago mi je što sam s njima i drago mi je što sam opet u Rijeci - rekao je veznjak Real Madrida. 

Hrvatska se nalazi na prvom mjestu u skupini, ima četiri pobjede iz četiri susreta i gol razliku 12-0. Iako igra sa Španjolcima, Hrvatska je u ovom trenutku favorit. 

- Imaju puno dobrih igrača u dobrim klubovima. Kao kolektiv su dobri, dugo su zajedno, a Španjolska uvijek ima dobru reprezentaciju. Međutim, i naši dečki igraju fenomenalan nogomet, tako da mislim da je Španjolska nije favorit. Imamo odličnu momčad te očekujemo dobru utakmicu - zaključio je Kovačić.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • strmi007 16.11.2015.

    Pregazit ih ko plitak potok

  • It's kišing 16.11.2015.

    Naravno da španjolci nisu favoriti... uz ovakvu našu reprezentaciju nitko nije favorit... Nedavno je Douglas Costa izvozao Bellerina k'o malo dijete... Ovisno na koju ga poziciju sutra stave, mislim da će mu isto to napraviti i Pjaca ili Halilović... Bellerin će postati ringišpil (i to gori od Srne)... uffff jedva čekam

  • istri 16.11.2015.

    meni ko okorjeli interista drago mi je da si otiso inter zaradijo toliko kolikoNE VRIJEDIS u interu nema mjesta za arogantne ugledaj sa malo u brozovica olica i da ne dalje brojim.ima ich ali ti tu ne pripadas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare