To je to što me zanima!

Kovačići su i obitelj i klub, ima ih osmero i svi obožavaju šah

NEDOSTAJE TABLI. Za turnir treba 20 tabli, a mi ih imamo samo četiri koje su nam posudili iz šahovskog kluba Casper iz Zadra dok se ne snađemo, kaže tata Darko
Vidi originalni članak

Benkovačkoj osmeročlanoj obitelji dosadilo je čekati da netko osnuje šahovski klub u gradu. Nakon 15 godina im je prekipjelo pa su klub osnovali sami. Nazvali su ga Kovačić, po svojem prezimenu.

- Svi su nas odgovarali od ideje da klub nazovemo Kovačić, ali smo se zainatili i nismo odustali. Jedini smo šahovski klub u Hrvatskoj čiji članovi imaju isto prezime. Uz nas Kovačiće, imamo i 150 počasnih članova, ali oni ne nose naše prezime - rekao je tata Darko (38), koji je kao tinejdžer igrao šah u bivšoj državi za ŠK Bokšić i vukovarsku Slogu, a nastupao je i na Športskim igrama invalida Domovinskog rata. Uz njega su još u klubu supruga Tatjana (35) te djeca Josip (16), Julijan (14), Ivan (11), Antonija (9), Valentina (7) i Ante (4). Igraju u dvije lige, kadetskoj 2. ligi Jug i 4. seniorskoj ligi.

- Vjerujem da ćemo kroz dvije godine zajedničkim snagama redovito osvajati turnire - kaže tata Darko.

Za to je potrebno puno trenirati, ali i organizirati turnire. Međutim, Kovačići nemaju dovoljno tabli.

- Za turnir treba 20 tabli, a mi ih imamo samo četiri koje su nam posudili iz šahovskog kluba Casper iz Zadra dok se ne snađemo. I onda dođe osam Kovačića pa nema mjesta ni za koga drugog - kaže Darko dodavši da klubu nedostaju čak i stolovi te stolice.

Uz sve to, Kovačići Hrvatskom šahovskom savezu daju šestotinjak kuna članarine, ali i 350 kn za igranje u kadetskoj ligi i 500 kn za seniorsku. Ne smije se zaboraviti i na troškove prijevoza. Kovačića ipak ima osmero.

- Troškove plaćamo iz Ivanove invalidnine koju dobiva kao autistično dijete. On ‘igra’ s nama jer mu jako paše igranje figurama u dvije različite boje. To je dobro za njega jer mu jako pomaže u razvoju - kaže tata Darko Kovačić.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • TatjanaKovačić 18.07.2014.

    Kovačići prvaci.

  • lajd88 16.07.2014.

    fensi su

  • tuna111 16.07.2014.

    Jakih igrača nek se skupe svi protiv mene podero bi ih u 2 poteza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare