To je to što me zanima!

Kraj karijere Aljoše Vojnovića: Odlazim sretan i ispunjen...

Teško je poimence nabrojati sve koji su imali utjecaj na moje nogometno odrastanje. Od nekih sam učio kako raditi, od nekih drugih pak kako ne treba, napisao je u oproštaju od nogometa Aljoša Vojnović (34)
Vidi originalni članak

Hvala svima na velikoj podršci u proteklih 16-17 sezona i 400-tinjak utakmica. Bilo je tu svega... Klubova, golova, kartona, prijatelja, smradova, uspjeha, neuspjeha, veselja, tuge, uzora, idola, rivala, vrijeđanja, pljeska, skandiranja, slavlja, razočaranja, padanja, ustajanja - neodustajanja - započeo je svoj oproštaj Aljoša Vojnović (34), osječki nogometaš, bivši kapetan bukureštanskog Dinama.

Aljoša je karijeru završio u mađarskom prvoligašu Kaposváriju Rákócziju. U karijeri je odigrao 240 utakmica u HNL-u gdje je postigao 30 golova i dodao 33 asistencije, a igrao je za Istru 1961, Split, Slaven Belupo, Croatiju Sesvete i Osijek.

'Aljoša, nemam tatu, ti si mi uzor'

Kakav je igrač i čovjek Aljoša Vojnović, najbolje svjedoče navijači Osijeka koji su Alju tri puta objeručke čekali kada se vraćao među plavo-bijele. A oprostiti im se od poznate brade HNL-a, nikada nije bilo lako.

- Ja nemam oca za uzor, ali zato imam tebe Aljo, da budem i postanem čovjek kao ti! - napisao mu je maleni navijač Osijeka Ivan (14) među mnoštvom oproštajnih rečenica koje je Kohorta posložila u "Zahvalnicu za Alju".

U jednom su trenutku navijači čak molili tadašnjeg izbornika reprezentacije Antu Čičića da pozove Aljošu u repku jer je on "hrvatski Totti".

'Odlazim sretan i ispunjen'

- Teško je poimence nabrojati sve koji su imali utjecaj na moje nogometno odrastanje/sazrijevanje... Od nekih sam učio kako raditi, od nekih drugih pak kako ne treba - napisao je popularni Aljo pa zahvalio najmilijima: 

- Znam samo da bez tate, mame, brata i par prijatelja ne bih prevalio prvu polovicu puta, a bez Marine i klinaca onu drugu jer svi su oni podmetali leđa i žrtvovali sebe da bih ja mogao raditi ono sto volim, ono u čemu sam dobar, ono sto je pretvorilo mene u mene ❤ - stoji u objavi. 

- Nogomet mi je puno dao, a ponešto i uzeo. Na kraju, odlazim sretan i ispunjen, jer uspomene koje nosim u glavi i srcu, ne mogu i neće nikada izblijediti - napisao je popularni Aljo.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Acinho_88_OS 11.11.2019.

    Nepravedno otpisan iz Osijeka,borac lavljeg srca,uvijek davao maksimum na terenu,a pravi primjer covjeka i gospodina van travnjaka..Legendo, bila je cast i privilegija gledati te,navijat i pjevat za istinski i rijetki primjer pravog igraca koji gdje god igrao je bio i biti ce postovan i zapamcen zauvijek..K88OS

  • domagoj264 11.11.2019.

    Ako nebude mijesta za njega u Nk Osijeku, neka se srame

  • 031osijek 11.11.2019.

    rođeni kapetan i vođa , trebalo bi stavit aljinu sliku na zid kao ogledni primjer kakav kapetan treba biti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare