To je to što me zanima!

Kraj za velikog majstora: Xabi Alonso odlazi na kraju sezone

35-godišnjak je ustrajan u namjeri da završi karijeru nakon 18 godina aktivnog igranja. Karijeru je započeo u rodnoj Španjolskoj u Real Sociedadu, a završit će ju u Bayern Münchenu
Vidi originalni članak

Xabi Alonso (35) je potvrdio da će na kraju sezone otići u mirovinu. Velebni Španjolac održao je razgovor s upravom Bayern Münchena i najavio da če okačiti kopačke o klin nakon završetka tekuće sezone.

Bild prenosi da je Bayern odlučio ispoštovati igračevu odluku, ali da je ostavio otvorena vrata u slučaju da se sjajni veznjak predomisli. Podršku takvoj ideji dao je i Carlo Ancelotti, koji je s Alonsom surađivao u Realu, a zatim i u Bayernu.

Pa ipak, 35-godišnjak je ustrajan u namjeri da završi karijeru nakon 18 godina aktivnog igranja. Karijeru je započeo u rodnoj Španjolskoj u Real Sociedadu, a 2004. godine stigao je u Liverpool. Postao je jedna od ključnih karika Liverpoola Rafaela Beniteza.

S Liverpoolom je osvojio Ligu prvaka, FA Kup i Superkup prije nego što je za 35 milijuna eura prešao u Real Madrid 2009. godine. S Realom je osvojio La Ligu 2011/12, dva Kupa Kralja, španjolski Superkup i u svojoj posljednjoj sezoni na Bernabeuu Ligu prvaka 2013/14.

Nakon pet godina u Madridu, Alonso je prešao u Bayern München gdje igra i danas. S bavarskim divom je dva puta osvojio Bundesligu, njemački kup i njemački Superkup. Alonso se još 2014. godine oprostio od reprezentacije ostavivši iza sebe dva osvojena naslova europskog prvaka i zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva 2010. godine. Velebna karijera velebnog majstora.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mandrillost 18.01.2017.

    Otvara se put da PREDASISTENKO bude najbolji vezni na svijetu,jos samo da odu njih 10ak.Na dobrom je putu,jedan manje :))))

  • 18.01.2017.

    Mogao bi on odigrat još bar dvije sezone na vrhunskom nivou. Prije bi trebali otići Roben i Ribery.Ta dvojica nemogu odigrat par utakmica a da se ne ozlijede

  • strmi007 18.01.2017.

    Bez da ode u Kinu?svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare