Obavijesti

Sport

Komentari 16

Kraj za velikog majstora: Xabi Alonso odlazi na kraju sezone

Kraj za velikog majstora: Xabi Alonso odlazi na kraju sezone
1

35-godišnjak je ustrajan u namjeri da završi karijeru nakon 18 godina aktivnog igranja. Karijeru je započeo u rodnoj Španjolskoj u Real Sociedadu, a završit će ju u Bayern Münchenu

VIDEO

Xabi Alonso (35) je potvrdio da će na kraju sezone otići u mirovinu. Velebni Španjolac održao je razgovor s upravom Bayern Münchena i najavio da če okačiti kopačke o klin nakon završetka tekuće sezone.

Bild prenosi da je Bayern odlučio ispoštovati igračevu odluku, ali da je ostavio otvorena vrata u slučaju da se sjajni veznjak predomisli. Podršku takvoj ideji dao je i Carlo Ancelotti, koji je s Alonsom surađivao u Realu, a zatim i u Bayernu.

Pa ipak, 35-godišnjak je ustrajan u namjeri da završi karijeru nakon 18 godina aktivnog igranja. Karijeru je započeo u rodnoj Španjolskoj u Real Sociedadu, a 2004. godine stigao je u Liverpool. Postao je jedna od ključnih karika Liverpoola Rafaela Beniteza.

S Liverpoolom je osvojio Ligu prvaka, FA Kup i Superkup prije nego što je za 35 milijuna eura prešao u Real Madrid 2009. godine. S Realom je osvojio La Ligu 2011/12, dva Kupa Kralja, španjolski Superkup i u svojoj posljednjoj sezoni na Bernabeuu Ligu prvaka 2013/14.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon pet godina u Madridu, Alonso je prešao u Bayern München gdje igra i danas. S bavarskim divom je dva puta osvojio Bundesligu, njemački kup i njemački Superkup. Alonso se još 2014. godine oprostio od reprezentacije ostavivši iza sebe dva osvojena naslova europskog prvaka i zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva 2010. godine. Velebna karijera velebnog majstora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu