To je to što me zanima!

Krajan: Ivo nam se smilovao i shvatio da ga Hrvatska treba

Ivo je prepoznao situaciju u kojoj se nalazimo. Vidi da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Smilovao se i prepoznao da ga stvarno trebamo, rekao je Željko Krajan
Vidi originalni članak

Ivo se vraća u reprezentaciju. To je najveća vijest koju smo mogli dobiti. S njim smo sigurno 20, 30 posto jači. Uz Bornu Ćorića koji ide na operaciju i ne znamo u kojem će biti stanju, Ivo Karlović pokriva sve rupe, tako da smo i dalje favoriti, rekao je izbornik Željko Krajan nakon sastanka u teniskom savezu.

Uoči sastanka Krajan nam je potvrdio veliku vijest o povratku Ive Karlovića u reprezentaciju za finale protiv Argentine. Ivo je zadnji put igrao za Hrvatsku 2012. godine i to baš protiv Argentine. 

Ivo se nije htio gurati

- Ivo se nije htio gurati i nametati. Prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo. Vidi da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Svi znamo koliko nam Dodig znači u parovima, a njemu je teško igrati i parove i singl. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da stvarno trebamo drugog igrača njegove kvalitete - dodao je izbornik Krajan.

- Karlovićeva odluka sve nas je jako obradovala. To je najbolja moguća odluka i za reprezentaciju i za njega - izjavio je predsjednik HTS-a Franjo Luković.

Finale Hrvatske i Argentine je u Areni Zagreb od 25. do 27. studenog.

- Nadam se da ćemo imati navijanje kao u Zadru - rekao je Krajan.

Troškovi finala šest do sedam milijuna kuna

Nema problema ni s terminom u Areni Zagreb.

Marvel je prebacio svoj šou za prosinac i Arena će biti spremna za finale.

- Nema nikakvih penala, nema nikakve štete. Organizatori i Arena Zagreb su se dogovorili da će se održati program u prosincu. Hvala organizatorima Marvela, što su imali senzibilitet za potrebe hrvatske Davis Cup reprezentacije i Hrvatskog teniskog saveza. S obzirom na zahtjeve ITF-a, ovo se finale u Hrvatskoj moglo održati jedino u Zagrebu, u Areni. Očekujemo sjajnu sportsku predstavu i pobjedu Hrvatske - izjavio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Troškovi organizacije finalnog dvoboja procjenjeni su na šest do sedam milijuna kuna.

- Trećina otpada na najam i troškove osiguranja dvorane. Dvije trećine su ostali troškovi, a to ćemo popola pokriti Grad Zagreb i Hrvatski teniski savez sa svojim sponzorima - rekao je predsjednik HTS-a Luković.

Još nije službeno, ali prodaja ulaznica trebala bi početi sredinom listopada. Cijena karata za finale bit će nešto viša od one u Zadru protiv Francuske.

Tamo su karte bile od 50 do 90 kuna.
 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Mishokovach 26.09.2016.

    ivo je shvatio da bi mu osvajanje davis cupa bila kruna karijere i teško da je mogao odbiti ovaj poziv nakon što se umirovio u reprezentaciji

  • cromen25 26.09.2016.

    Ozljeda Corica, igranje Karlovica i finale Davis Cupa to su inace jako bitne stvari, dok vi mislite hoce li oni to osvojiti da li itko na vas misli hocete li sutra imati kruh na stolu, veselite se ovim sportskim glupostima a nemate za crnu kiflu to je taj hrvatski mentalitet...

  • StellaLily 26.09.2016.

    Super vijest, s Ivom smo jaci, kako god bilo, cestitke Marinu, Borni, Ivanu, Draganji, Skugoru i Krajanu na finalu, ne znam jesam li nekog izostavila, i, naravno, sretan povratak Karlovicu u reprezentaciju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare