To je to što me zanima!

Krajan: Vjerujem da možemo igrati protiv Murraya i društva

"Evans je na US Openu prošao u 3. kolo i jasno je što nas čeka. Ipak, vjerujem u ekipu, dečke koji su tu, a imamo i domaći teren i podlogu koja nam odgovara"
Vidi originalni članak

Čeka nas težak suparnik, vjerojatno najteži kojeg smo i mogli dobiti u kvalifikacijama, ali vjerujem u ekipu i šanse za pobjedu - rekao je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Umagu.

U kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Hrvatska će od petka do nedjelje na umaškom Stadionu Stella Maris biti domaćin Velikoj Britaniji, s kojom se dosad sastala samo jednom, u Wimbledonu 2007. godine. Tada su uspješniji bili Britanci, pa će ovo biti prilika za uzvrat. Hrvatska je u elitnom rangu igrala 11 puta od posljednjih 12 godina.Na konferenciji za novinare uz izbornika Krajana bili su Ivan Dodig, najbolje rangirani hrvatski tenisač od četvorice nominiranih, te Antonio Veić i Mate Pavić. Nedostajao je samo Borna Ćorić, koji će se sastavu priključiti nakon povratka s US Opena gdje je u nedjelju osvojio naslov u pojedinačnoj konkurenciji juniora.Dakako, konferencija je počela čestitkom Hrvatskog teniskog saveza Borni Ćoriću i Ani Konjuh, pobjednici US Opena u juniorskoj konkurenciji tenisačica. Potom se prešlo na Davis Cup:

- U britanskom sastavu je jedan od najboljih igrača svijeta Andy Murray i ukupno gledajući to je jedna od najboljih reprezentacija, kad se zna da su četvorica Britanaca među 30 najboljih na svijetu u paru. Daniel Evans je na US Openu prošao u 3. kolo i jasno je što nas čeka. Ipak, vjerujem u ekipu, dečke koji su tu, a imamo i domaći teren - našu publiku i podlogu koja nam najviše odgovara - rekao je Krajan.

Budući da u sastavu nema Marina Čilića Ivan Dodig će imati ulogu prvog reketa, nekoliko dana nakon još jednog izvrsnog rezultata u paru: u Umag je došao s polufinalom u konkurenciji parova na US Openu. Međutim, i Dodigovi posljednji rezultati u pojedinačnim mečevima daju razloga za optimizam, koliko god je suparnik jak:

- Ovaj put ćemo imati jako težak meč. Čeka nas reprezentacija koju predvodi jedan od najboljih svjetskih igrača, a mi nažalost nemamo Marina koji će nam puno nedostajati. Opet, na nama je da damo sve od sebe na igralištu i pružimo maksimum. Svjesni smo da će biti jako teško, ali igrat ćemo pred domaćom publikom i nadam se da će nam to biti još jedan poticaj za pobjedu - rekao je Ivan Dodig.

Britanci su u Umag došli u najjačem mogućem sastavu, što će reći da je stigao i treći igrač svijeta Andy Murray. U hotel je došao u nedjelju poslijepodne i sat vremena potom je bio na treningu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • POTPEC 09.09.2013.

    momci bez razmišljanja ko je ispred vas, samo hrabro napred.

  • Fedal_1 09.09.2013.

    Murray trenutno igra ocajno...mozda i najgori tenis zadnjih nekoliko godina,jos treba uzet da se igra na zemlji koja mu je rana i gdje je posebno ove godine katastrofalan i necu pretjerat ako kazem da imam dojam da ga bilo ko iz top 40 u ovom trenutku moze dobit posebno na zemlji!!! Virujem da dodig moze uzet 2 boda ako bude na razini,sta se tice parova oni su na papiru veliki favoriti,no u davis cupu sve je moguce...tipican primjer bryani koji za sobom imaju najbolju godinu a u davis cupu ih bije ko god stigne,a jos ima tonu tih primjera da ne nabrajam! Sta se tice Evansa on je igrao 3.kolo USO no to nista ne znaci..kod tih igraca to je taj kratki bljesak na nekom turniru i to je to...isto kao npr pospisil u montrealu...! Odlucivat ce msm veic/evans! Msm da se britance previse dize u nebo radi tog murraya,a nas podcijenjuje a kad se sve lipo analizira sve je to tu negdje i bit ce izjednaceno do kraja! Eh da je Cilic pobjeda sigurna ovako sta bude bude ,sretno!

  • drmm 09.09.2013.

    Nadam se,da neće završiti s nulom......

Komentiraj...
Vidi sve komentare