To je to što me zanima!

Kraljica fair playa: Daria, hvala ti u ime cijele indijske nacije...

Znala sam koliko Shivi znače ove kvalifikacije i da su mu u pitanju vjerojatno posljednje ZOI u karijeri. Ponudila sam mu svoje sanjke, a on je bio baš presretan, rekla je naša sanjkašica Daria Obratov
Vidi originalni članak

Hrvatska sanjkašica Daria Obratov ušla je u povijest kao prva naša sportašica koja je nastupila u toj disciplini pod našom zastavom. Iako nije uspjela doći do finalne vožnje, iza nje je veliko iskustvo kao i sjajna ljudska i sportska gesta.

Indijci su joj u Pyeongchangu uručili poklon u znak zahvalnosti što je u posljednjim danima 2017. godine na olimpijskim kvalifikacijama u Njemačkoj ustupila sanjke njihovu predstavniku Shivi Keshavanu (vlastite je strgao u prethodnom nastupu), iako je i sama, odmah nakon njega tj. muške serije, imala kvalifikacijski nastup za ZOI.

Sve je super ispalo - Indijac je ostvario šesti nastup na ZOI i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a olimpijsku normu prvi put je izborila i naša Daria. 

Ona kaže da se to dogodilo 27. ili 28. prosinca 2017., što će reći - izvan kandidacijskih rokova HOO-a, te da je o tome priču objavio i prestižni New York Times.

- Kada sam ga vidjela kako je tužan, nisam mogla ostati mirna. Znala sam koliko mu znače ove kvalifikacije i da su mu u pitanju vjerojatno posljednje ZOI u karijeri. Ponudila sam mu svoje sanjke, on je bio presretan. Odradio je natjecanje i uspio se plasirati u Pyeongchang, a kasnije je to uspjelo i meni - rekla je Daria pa zaključila:

- Predstavnici indijskog saveza poklonili su mi u znak zahvalnosti jednu statuu koju sam po roditeljima već poslala kući iz Pyeongchanga.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • giovanni123 21.02.2018.

    Daria hvala za pozitivu koje nam treba a ima je samo se potiskuje u stranu , nažalost ..predivno

  • duje912 21.02.2018.

    šteta što nisam nastavio sa atletikom u mladim danima...obišao bi svijet o tuđem trošku, lijepo se proveo a za rezultat (tj ne-rezulatat) u HR ionako nitko ne pita....

  • mrTrobec 21.02.2018.

    Naravno fa bez sanjki nije mogla ući u finale.Možda je bilo jeftinije samo poslati sanjke Shivi a ona da ostane kod kuće i da ne troši novac poreznih obveznika na turističko putovanje zajedno sa skupinom nekorisnih skorojevića pod nazivom Hrvatska olimpijska reprezentacija

Komentiraj...
Vidi sve komentare