To je to što me zanima!

Norvežanke opravdale status favorita i porazile 'kraljice šoka'

Dobro su se naše držale. Čak smo i izjednačili (17-17) početkom drugog dijela, no onda su Norvežanke ubacile u brzinu više i riješile pitanje pobjednika
Vidi originalni članak

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u susretu je 1. kola skupine A Europskog prvenstva u Ljubljani izgubila od Norveške sa 23-32 (14-16). Stela Posavec je s četiri gola bila najučinkovitija kod Hrvatske, dok je Nora Mork s osam golova predvodila Norvešku.

Protiv favoriziranih Norvežanki, aktualnih svjetskih i europskih prvakinja, oslabljene Hrvatice dobro su se držale poluvrijeme i pol, ali u samoj završnici utakmice stao je hrvatski napad, pa su izabranice Nenada Šoštarića pretrpjele malo previsok poraz.

Norvežanke su vodile od samoga početka, u uvodu su stvrile prednost od 5-2, sredinom prvog poluvremena prvi put stiglei do četiri razlike kada je bilo 9-5, ali s dva uzastopna protunapada Hrvatska se u 22. minuti približila na 10-9.

Na odmor se otišlo s vodstvom Norveške od 16-14, no Hrvatska je bolje otvorila nastavak te u 34. minuti stigla i do poravnanja na 17-17. 

Sve do 44. minute utakmica je bila rezultatski neizvjesna, Norveška je tada bila u prednosti od 24-21, ali u sljedećih 15 minuta Norvežanke su ostvarile seriju od 8-1 i na kraju upisale uvjerljivu pobjedu.

U prvoj utakmici ove skupine Mađarske je ranije u petak svladala Švicarsku sa 33-28. Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju igrati protiv Mađarske, dok u utorak slijedi dvoboj protiv Švicarske. Plasman u drugi krug izborit će tri najbolje selekcije iz skupine.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Vjerodostojno (Zna se) 06.11.2022.

    Šta fali nazivu kraljice šoka baš je sladunjav, krinđi i zarazan!

  • magicmushrooms 05.11.2022.

    Tko li samo smislja ove nazive za reprezentativce tipa Barakude,vatreni kraljice soka i ostale nebuloze bu travarice!!!

  • lilika2023 05.11.2022.

    Svaka čast našim curama ali Norveška je ipak 2-3klase iznad jer skoro sve države imaju veće šanse od nas ako pogledamo ulaganje i odnos prema igračima.... Ne možemo se usporediti... Nažalost 😥

Komentiraj...
Vidi sve komentare