Obavijesti

Sport

Komentari 41

Norvežanke opravdale status favorita i porazile 'kraljice šoka'

Norvežanke opravdale status favorita i porazile 'kraljice šoka'
4

Dobro su se naše držale. Čak smo i izjednačili (17-17) početkom drugog dijela, no onda su Norvežanke ubacile u brzinu više i riješile pitanje pobjednika

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u susretu je 1. kola skupine A Europskog prvenstva u Ljubljani izgubila od Norveške sa 23-32 (14-16). Stela Posavec je s četiri gola bila najučinkovitija kod Hrvatske, dok je Nora Mork s osam golova predvodila Norvešku.

Protiv favoriziranih Norvežanki, aktualnih svjetskih i europskih prvakinja, oslabljene Hrvatice dobro su se držale poluvrijeme i pol, ali u samoj završnici utakmice stao je hrvatski napad, pa su izabranice Nenada Šoštarića pretrpjele malo previsok poraz.

Ljubljana: Europsko prvenstvo rukometašica, Norveška - Hrvatska

Norvežanke su vodile od samoga početka, u uvodu su stvrile prednost od 5-2, sredinom prvog poluvremena prvi put stiglei do četiri razlike kada je bilo 9-5, ali s dva uzastopna protunapada Hrvatska se u 22. minuti približila na 10-9.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na odmor se otišlo s vodstvom Norveške od 16-14, no Hrvatska je bolje otvorila nastavak te u 34. minuti stigla i do poravnanja na 17-17. 

Sve do 44. minute utakmica je bila rezultatski neizvjesna, Norveška je tada bila u prednosti od 24-21, ali u sljedećih 15 minuta Norvežanke su ostvarile seriju od 8-1 i na kraju upisale uvjerljivu pobjedu.

Ljubljana: Europsko prvenstvo rukometašica, Norveška - Hrvatska

U prvoj utakmici ove skupine Mađarske je ranije u petak svladala Švicarsku sa 33-28. Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju igrati protiv Mađarske, dok u utorak slijedi dvoboj protiv Švicarske. Plasman u drugi krug izborit će tri najbolje selekcije iz skupine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EP RUKOMETAŠICE 20.30 , Arena Stožice (Ljubljana)
Norveška
32 : 23
Hrvatska
Sortiranje događaja

Kraj utakmice u Ljubljani. Norveška je zasluženo slavila, iako visok poraz odaje dojam da naše nisu imale nikakve šanse, no itekako su imale. Izjednačili smo početkom drugog dijela, no više od tog nisu naše rukometašice mogle, dok su Norvežanke ubacile u brzinu više i riješile pitanje pobjednika.

59'

I konačno smo zabili i prekinuli post. Dora Kalaus zabila je svoj treći gol na utakmici.

58'

Norveška na okruglih deset razlike. Dramatičan pad u igri naših rukometašica...

56'

Pijević skida zicer, ali treba nam nešto i u napadu! Već smo punih deset minuta bez gola.

54'

Naše se muče, izbornik je pozvao novu minutu odmora...

Komentari 41