To je to što me zanima!

'Kreativac Walcott stvarao je i iskorištavao prilike...'

Kreirali smo mnogo prilika, dosta smo i iskoristili. Ukupno gledajući, igrali smo tečno i prodorno, rekao je Wenger nakon 6-0 pobjede Arsenala
Vidi originalni članak

Menadžera Arsenala Arsenea Wengera najviše je oduševila tečnost igre njegovih nogometaša koji su u 2. kolu Premierlige deklasirali Blackpool 6-0. S tri se gola najviše istaknuo Theo Walcott, a Andrej Aršavin, Abou Diaby i Marouane Chamakh su dodali po jedan gol. “Topnicima” je pomogao i crveni karton gostujućeg braniča Iana Evatta u 31. minuti.
- Kreirali smo mnoštvo prilika, a dosta smo ih i iskoristili. Ukupno gledajući, igrali smo tečno i prodorno i brzo smo prelazili u napad - rekao je francuski stručnjak.
- Isključenje Evatta je promijenilo tijek utakmice jer u situaciji 11 na 11 nismo bili dovoljno koncentrirani, a oni su stvorili dvije dobre prilike. No, igra s deset igrača je bila previše za Blackpool.
Dakako, Wenger je pohvalio i mladog Walcotta koji dokazuje je za njega moglo biti mjesta u momčadi Fabija Capella za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.
- Sviđa mi se kako je danas odigrao jer je bio iznimno kreativan, stvarao je prilike i iskorištavao ih. Dvije su stvari važne za napadače: jedna je da dodaju loptu kad moraju, a druga je da zabijaju kad im se ukaže prilika.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare