To je to što me zanima!

'Križni put' do trofeja: Jedva se spasili protiv Betisa i Valencije

U osmini finala su nadoknadili 2-0 domaći poraz od Betisa, a protiv Porta zaostatak od 1-0 iz prve utakmice. U polufinalu je gol za prolaz zabio Mbia u 94. minuti...
Vidi originalni članak

Sevilla je osvojila Europsku ligu, treći put u klupskoj povijesti i najteže dosad. Nekoliko puta su se spašavali iz nemogućih situacija.

Iako, kako su promarširali kroz skupinu, ne bi se reklo da će to biti "križni put". Osvojili su grupu u kojoj su bili Slovan Liberec, Freiburg i Estoril i to s tri pobjede i tri remija.

U 1/16 finala ih je namučio Maribor. U Ljudskom vrtu bilo je 2-2, a na Sánchez Pizjuánu 2-1.

Još je gore bilo u osmini finala. Gradski rival Betis ih je na njihovom travnjaku šokirao s 2-0. Međutim, u uzvratu su potvrdili da su kvalitetnija momčad, nadoknadili su zaostatak pa na penale (4-3) prošli dalje.

U četvrtfinalu su bili neprepoznatljivo loši u prvoj utakmici kada su s minimalnih 1-0 izgubili u Portu. Sve su nadoknadili u Sevilli, pregazili su Portugalce 4-1.

Vrhunac šokova koje su prebrodili, doživjeli su u polufinalu. Slavili su u prvoj, domaćoj utakmici, bilo je 2-0. No Valencia je do sudačke nadoknade u uzvratu imala 3-0. U 94. minuti ukazao se Mbia, a sve ostalo je povijest iako je Benfica bila i više nego dostojan protivnik u finalu...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 15.05.2014.

    zaslužio je kao jedan od najboljih igrača Primere barem taj jedan trofej sa svojom momčadi Čestitke majstore.......

  • jožek2 15.05.2014.

    Ljepo je bilo gledati našeg Ivana kako podiže pehar i proglašen igračem utakmice,i tu nije zaboravio na svoje Hrvatsko porjeklo,ponosno se ogrnuo našom zastavom i još jednom pokazao tko je i odakle dolazi.

  • mo88 15.05.2014.

    včrs su igrali rakitić, golman i 9 kloceva i zahvaljujući sreći raketa je digao trofej

Komentiraj...
Vidi sve komentare