To je to što me zanima!

Kruno Jurčić: Hrgović je prestar da bismo ga čekali

Dinamo je započeo pripreme koje će potrajati 28 dana. Točno toliko je još ostalo do prve utakmice drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka
Vidi originalni članak

Dinamo u pripreme kreće u gotovo identičnom sastavu kao ovoga proljeća. Ostao je čak i Mario Mandžukić, od važnijih igrača otišao samo Hrgović.
- Mirko je i sam rekao da nije zadovoljan svojim igrama. Da je mlađi, pričekali bismo da proigra, ovako to nema smisla - kaže trener Kruno Jurčić, koji će na početku priprema od lijevih braniča imati Carlosa i mladog Pivarića. Ibanez je dobio produženi odmor zbog lakše operacije.
- Moramo dovesti dva ciljana pojačanja, klasičnog golgetera i lijevog beka. No u Hrvatskoj nema lijevih braniča koji bi nama bili pojačanja - rekao je Jurčić. Jasno je zašto mu treba bek, a nije nelogična ni potraga za još jednim pravim napadačem.
- U domaćem prvenstvu stvarali smo puno šansi, ali imali smo puno problema s realizacijom. U europskim natjecanjima šansi će biti puno manje i morat ćemo ih jako dobro koristiti - kaže trener Dinama.
Do prve utakmice 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka ostalo je još 28 dana. Toliko dugo Dinamo će se u Austriji i Sloveniji pripremati za teška europska iskušenja.
- Ne smijemo si nametati imperativ prezimljavanja u Europi ili plasmana u Ligu prvaka, jer u slučaju neuspjeha tada dolazi do potresa i loše atmosfere u klubu. Naša jedina ambicija je što veći iskorak - govori Jurčić.
Dinamo zasad ima dogovorene dvije pripremne utakmice na Rogli, a dvije će odigrati i u austrijskom Bad Bleibergu.
- Imamo nekoliko kombinacija, ali ne znamo još protiv koga ćemo igrati u Austriji - kaže Jurčić.

CHAGI PRODUŽENI ODMOR
U Dinamu su silno ponosni na svog Mathiasa Chaga.
- Kamerunci su izuzetno zadovoljni njegovim igrama, ostavili su u reprezentaciji i za treću utakmicu zaredom - rekao je Jurčić, koji je zbog obveza u reprezentaciji Chagi dao produženi odmor.

'SVAKA ČAST SOLDI'
Kruno Jurčić igrao je početkom 90-ih u Interu sa Zvonimirom Soldo. Jedan je danas trener Dinama, drugi je inauguriran na klupu Kölna.
- Nisam ga uspio dobiti, telefon mu je prebukiran ovih dana - kaže Jurčić i dodaje:
- Želim mu svu sreću, kako zbog njega osobno tako i zbog svih hrvatskih trenera. Veliki je uspjeh to što imamo trenera u jednoj od liga petice.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • casio 16.06.2009.

    Još crnaca. Da bude potpuno crni Dinamo. Pravi Hrvatski klub.

  • nixxx 15.06.2009.

    Na lijevom beku imaju Ibaneza i Pivarića i treba dovesti još jednoga. Pa kada će igrati ako ne sada? Opet se dovode upitni igrači, a mladi zapostavljaju. I Ćorluku, i Modrića, i Eduarda ste slali na posudbe jer im niste dali šansu. Dajte se više opametite!!!! U vatru s mladima i za dvije, tri godine u Ligu prvaka.

  • Rođo Rođin1_1 15.06.2009.

    pa od ovolike Hrvatske,Austrije,Švicarske pa čak i u Hercegovini postoi odličan ma vrhunski kamp za pripreme vi izabrali sloveniju ebala vas slovenija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare