To je to što me zanima!

Kubica opet operiran kako bi mogao upravljati volanom...

Na ovaj način vozač će biti sposoban upravljati volanom, dok prije nije bio sposoban okrenuti dlan prema dolje. Stanje će se stabilizirati za mjesec dana, kaže kirurg
Vidi originalni članak

Poljski vozač Formule 1 Robert Kubica (27) podvrgnut je novom operativnom zahvatu kako bi se poboljšala pokretnost njegove ruke.

Operiran je Kubica u bolnici Pederzoli u Veroni krajem prošlog mjeseca, kada su dijelove njegovog lakta zamijenile dvije proteze. Prema riječima kirurga koji je izveo zahvat, dr. Ruggera Testonija, to bi Poljaku trebalo omogućiti da najnormalnije upravlja volanom bolida.

- Na ovaj način vozač će biti sposoban upravljati volanom, dok prije nije bio sposoban okrenuti dlan prema dolje, tako da je bio prisiljen pustiti volan kako bi ga okrenuo na lijevu stranu. Prije operacije provedena je serija testova u simulatoru. Trebat će najmanje mjesec dana kako bi se stanje stabiliziralo – komentirao je dr. Testoni.

Na sjeveru Italije bivši je F1 vozač Renaulta stradao u veljači prošle godine na jednome lokalnom relijaškom natjecanju (Ronde di Andora), pri čemu je zadobio teške ozljede desne ruke, toliko ozbiljne da mu je čak prijetila amputacija. Kasnije je podvrgnut cijelom nizu operativnih zahvata, kako ruke, tako i kasnije gležnja noge.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • libeluli 25.06.2012.

    Loeb pobijedio na Novom Zelandu.... o tome niti riječi.... Meni nije htio skuter upaliti od prve

  • rinmagsxr 13.06.2012.

    pa koi je ovo k. jbt redovito citam ovaj automoto, nema nikakvih vijesti o dogoađanjima, samo pisete o nesrecama i operacijama, za to postoji crna kronika, vozim utrke i uvijek ima ozljeda kao i u nogometu i svakom drugom sportu, di su naslovi prvaka moto gp-a , gp2 , wrc , automoto dio vam je katastrofa !!!

  • apeajtom 07.06.2012.

    kubica kraljina....meni osobno najdrazi vozac u f1 povijesti.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare