To je to što me zanima!

Kukasti križ na travnjaku osječkog Gradskog vrta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U Osijeku su nacistički simol pokušali prekriti pijeskom i travom, ali i nakon mjesec dana kukasti križ i uvredljiva poruka su jasno vidljivi
Vidi originalni članak

Direktor Osijeka Mile Dumančić mirno je govorio kako je riječ o staroj poruci “Igrajte, pederi”, koju su uoči utakmice s Međimurjem ispisali navijači, a da o kukastom križu ili bilo čemu sličnom nema ni govora. Tek kad smo direktora upozorili kako smo u posjedu novije videosnimke, na kojoj se jasno vidi i poruka i kukasti križ, te da nam je isto potvrdila i osječka policija, Dumančić je priznao kako je kukasti križ bio nacrtan.
- Poruka je bila prevelika da bi je prekrili, pa smo je posuli pijeskom i 'izgrabljali’ travu, dok smo kukasti križ pokrili busenjem s pomoćnog igrališta, no ono je druge boje pa se poruka još nazire - pojasnio je neuvjerljivo Dumančić, napomenuvši kako se on osobno gnuša nacističkih simbola.
- Zbog zgusnutog rasporeda srijeda - subota i loše drenaže nisu mogli posaditi novu travu, kojoj treba vremena da izraste - rekao je Dumančić.
U tom “zgusnutom” rasporedu od 30. rujna do 3. studenoga i Hajduka, Osijek je u Gradskom vrtu odigrao samo jednu şlužbenu utakmicu - protiv Varteksa 27. listopada.
Iz osječke policije su nam preko glasnogovornice Edite Roterbauer poručili da su u noći 28. rujna u 23.41 zaprimli dojavu da je netko pjenom iz protupožarnog aparata ispisao poruku, nakon čega je pokrenuta istraga, no počinitelji još nisu pronađeni.
Predsjednik Kohorte, Karlo Šatvar, ogradio se od spomenute akcije.
- Najvjerojatnije je riječ o pojedincima koji su na taj način izrazili svoje nezadovoljstvo rezultatima. Za poruku sam čuo, no ne i za kukasti križ. Kohorta je velika skupina te je sigurno kako među nama ima i onih koji podržavaju i takve, bolesne ideje, koje većina najoštrije osuđuje, kao, uostalom, i nasilje, koje je sve učestalije na hrvatskim terenima.


UČESTALE FAŠISTIČKE PROVOKACIJE
Incident u Osijeku je nastavak niza fašističkih provokacija hrvatskih navijača nakon slaganja kukastog križa tijelima navijača u Livornu prošle godine i ustaškog simbola “U” proteklog kolovoza u Sarajevu. Zbog očitog ustaškog simbola na svojim dresovima, skandalozno integriranog u ime sponzora gUj, problema će imati i nogometni klub Imotski. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Tyson 07.11.2007.

    Odlicna promocija, i kako kaze \"nix_zgd\" krivo ga napravili. Ali ideja nije losa, samo se postavlja pitanje ko cuva stadion i kako su modli uc i napravit to, ocito im je pomogo neko iznutra..!!

  • nix_zgd 07.11.2007.

    i jos debili krivo napravili...

  • spirit lamp 06.11.2007.

    a da je netko izgrebao zvijedu petokraku, vec bi bila hajka...Sramite se sto stitite domace naciste, nasilnike i izgrednike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare