To je to što me zanima!

Kumovi jači od braće! Dodig i Čilić 'razbili' američke blizance

Par Marin Čilić - Ivan Dodig pobijedio je sjajnu američku braću Bryan 3-1 u setovima i tako ostavio hrvatsku Davis Cup reprezentaciju na životu i u trećem danu četvrtfinalnog susreta Svjetske skupine
Vidi originalni članak

Hrvatska Davis Cup reprezentacija još je na životu! U susretu parova četvrtfinala Svjetske skupine protiv SAD-a Marin Čilić i Ivan Dodig pobijedili su Boba i Mikea Bryana 3-1 u setovima (6-2, 2-6, 6-2, 6-4).

U možda i najkvalitetnijem meču jednog hrvatskog para u posljednjih nekoliko godina kumovi Čilić i Dodig potpuno su nadigrali jedan od najboljih parova u povijesti tenisa i donijeli Hrvatskoj prvi bod u Portlandu. 

Izbornik Krajan iznenadio je Amerikance i sat vremena prije meča umjesto predviđenog Marina Draganje u vatru gurnuo Marina Čilića, a najbolji hrvatski tenisač bio je strašno motiviran da pokaže kako nije u Portland došao biti samo prolaznik. Od samog početka meča Marin i Ivan jasno su pokazali koliko im znači ovaj susret. Dominirali su od prvog do posljednjeg poena i apsolutno zasluženo na kraju pobjednički podigli ruke u slavlju s malobrojnim hrvatskim navijačima na tribinama.

Prvi set hrvatski je par lakoćom riješio nakon samo 25 minuta igre i već tada bilo je jasno da će se vremešna braća Bryan (38) teško nositi s energijom motiviranih Međugoraca. U drugom setu neuigrani je hrvatski par napravio nekoliko neforsiranih pogrešaka što su iskusni blizanci iskoristili i izjednačili na 1-1. No već u trećem setu stvari se vraćaju u 'normalu' i Hrvatska ponovno dobiva 6-2. Posljednji set pokazao je s koliko su motiva i samopouzdanja Ivan i Marin ušli u ovaj meč. Uzeli su braći servis i mirno priveli meč kraju za jednu od najslađih pobjeda posljednjih godina.

Hrvatska ovom pobjedom i dalje ostaje u igri za prolaz u polufinale, a priliku da to i ostvari imat će u nedjelju Borna Ćorić protiv Socka i Marin Čilić protiv Isnera kojega u međusobnom omjeru vodi 5-0. Uspiju li obojica pobijediti, bio bi to doista fantastičan preokret o kojem smo mogli samo sanjati nakon lošeg prvog dana u Portlandu. Pobjednik će u polufinalu igrati protiv boljega iz sureta Francuske i Češke.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • debakl2 17.07.2016.

    Ero ne moze nis drugo neg sramotit Hrvatsko ime.

  • karton 17.07.2016.

    Nas dva brata medjugorska Hrvata ! bravo!

  • GrgaZlatoper 17.07.2016.

    Ćorić ,Ćorić danas buš puknul.

Komentiraj...
Vidi sve komentare