To je to što me zanima!

Kumovi uoči Azerbajdžana: Ma puno smo kvalitetniji od njih

Najviše volim pomagati ekipi. Sada zabijam golove, osjećaj je nevjerojatan, ali bez pomoći ekipe to ne bi bilo moguće, kazao je Roko Šimić koji briljira u austrijskom Lieferingu
Vidi originalni članak

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija odlično je krenula u kvalifikacije za nastup na Europskom prvenstvu 2023. godine u Gruziji i Rumunjskoj, u prva tri nastupa ostvarila je tri pobjede, a u utorak ju očekuje novi ispit, gostovanje u Azerbajdžanu.

Uoči odlaska u Azerbajdžan, napadački dvojac reprezentacije, a ujedno i najbolji prijatelji te kumovi Lukas Kačavenda i Roko Šimić, uvjereni su u nastavak pozitivnog niza.

- Dosta smo kvalitetniji od njih, ali svako gostovanje nosi svoje zamke i sigurno neće biti lako. Ako u utakmicu uđemo kako trebamo, dobit ćemo -  kazao je napadač zagrebačke Lokomotive Kačavenda.

Upitan o svom odnosu s dugogodišnjim suigračem kako u klubovima, tako i reprezentaciji Rokom Šimićem Kačavenda je odgovorio:

- Roko i ja smo počeli zajedno igrati još u Kustošiji i tada smo bili nerazdvojni. Kasnije smo se ponovno našli zajedno u Lokomotivi i već sedam-osam godina igramo zajedno i najbolji smo prijatelji. Nakon toliko godina logično je da u svakom trenutku znamo gdje se onaj drugi nalazi na terenu. 

Slično razmišlja i napadač austrijskog Salzburga trenutačno na posudbi u Lieferingu Roko Šimić:

- Neće biti lagano protiv Azerbajdžana, ali ako ćemo mi biti pravi, kao što smo bili protiv Norveške, onda ćemo odnijeti sva tri boda.

Šimić je i u utakmici protiv Norveške u petak nastavio nizati pogotke kojih se nadavao ove sezone kako u juniorskoj momčadi Salzburga tako i u dresu Lieferinga.

- Najviše volim pomagati ekipi. Sada zabijam golove, osjećaj je nevjerojatan, ali bez pomoći ekipe to ne bi bilo moguće -  skroman je sin bivšeg hrvatskog reprezentativca Darija Šimića koji se također osvrnuo na svoj odnos s Kačavendom: 

- Kad sam odlazio u Salzburg, bilo mi je jako teško odvojiti se od Lukasa, ali kada dođem u Zagreb više vremena provodim s njim nego s obitelji.

Hrvatska U21 reprezentacija s devet bodova iz tri susreta trenutačno zauzima drugo mjesto u skupini A, isti broj bodova, ali s utakmicom više ima vodeća Austrija. Slijede Norveška sa šest, Finska s četiri, Azerbajdžan s jedim i Estonija bez bodova.
Izravni plasman u Gruziju i Rumunjsku izborit će pobjednici svih devet skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će preostalih osam drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare