To je to što me zanima!

Kup nacija: Kamerun i Egipat pobjedama u finale

Obje momčadi napravile su iznenađenje u polufinalu. Kamerun je minimalnom pobjedom izbacio Ganu, a Egipat uvjerljivo Obalu Bjelokosti
Vidi originalni članak

Golom igrača meksičkog Atlantea Alaina Nkonga Kamerun je minimalno slavio u prvom polufinalu. U 71. minuti prvi igrač Kameruna Samuel Eto'o proigrao je Nkonga, koji je izbio pred golmana Richarda Kingstona i pogodio za veliku pobjedu svoje momčadi. Na redu je i posljednji korak...
U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja. Najbolji pokušaj Ganaca bio je onaj Dede Ayewa, kojega je zaustavio kamerunski golman Kameni, dok je s druge strane odlično pucao Geremi iz daljine. Nastavak je donio dominaciju Gane, a u jeku tih napada sijevnula je kontra iz koje je pao jedini gol na utakmici. Nakon gola Gana je još žešće napala, ali bez rezultata. Sve što se dogodilo je crveni karton kamerunskom stoperu Bikeyju.
Iznenađenje se dogodilo i u drugom polufinalu. Branitelj naslova Egipat s uvjerljivih 4-1 izbacio je drugog velikog favorita turnira, Obalu Bjelokosti. Egipćani su se odlično branili i još bolje koristili svoje šanse, zahvaljujući čemu će imati priliku braniti naslov najbolje afričke reprezentacije.
Ahmed Fathy je na otvaranju donio prednost Egiptu i tu je prednost njegova momčad držala do 62. minute. A tada su u pet minuta pala tri gola i puno toga bilo je jasnije. Uporna nastojanja Bjelokošćana da izjednače prekinuo je Amr Zaky golom glavom. Odmah u sljedećoj minuti sjajnim udarcem iz daljine smanjio je Keita, ali već u 67. na scenu je opet stupio 24-godišnji napadač egipatskog El Zamaleka Amr Zaky. Pobjegao je obrani Obale Bjelokosti i lijepo zabio. Priču je završio Terika. Njegov gol u 90. minuti razriješio je i posljednje dvojbe.

KUP NACIJA, POLUFINALE
Kamerun - Gana 1-0 (Nkong 70)
Obala Bjelokosti - Egipat 1-4 (Keita 63 / Fathy 12, Zaky 62, 67, Terika 90)

FINALE
Kamerun - Egipat (nedjelja, 17.30)

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gmolak 08.02.2008.

    kamerun do kraja.....

  • user_20742 08.02.2008.

    sva sreća da nisam posjetio kladionicu...

  • mytzek 07.02.2008.

    Joooj, faaak... propustil sam tekmu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare